• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Koronaskenaarioryhmä vie opettajien terveiset

05.05.2021 - 15.24 Uutinen
Kuvituskuva

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Savon koulutuskuntayhtymän (Sakky) koronaskenaarioryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Tiina Kammonen.

Koronajohtoryhmän tueksi perustettiin viime syksynä koronaskenaarioryhmä, jonka tehtävä on viedä Sakkyn opettajien ja opiskelijoiden toiveita ja huolia eteenpäin koronajohtoryhmän päätettäväksi.

— Työsuojelupäällikkö perusti ryhmän viime syksynä ja yhteistyömme on ollut todella hyvää. Ryhmässä on mukana myös markkinoinnin ja tietohallinnon ihmisiä, kertoo Sakkyn lehtori ja työsuojeluvaltuutettu Tiina Kammonen.

Koronaskenaarioryhmän yhtenä tehtävänä on ollut maskien markkinointi opiskelijoille ja henkilökunnalle.

— Oppilaitoksemme on ollut lähiopetuksessa koko lukuvuoden, ja opettajien huolena on ollut lähikontaktit opetustilanteissa. Opiskelijoiden maskien käyttöä on kannustettu ja muistutettu. Tilasimme Sakkyn logolla olevat kangasmaskit kaikille ja teimme maskien käytön hyödyistä myös videoita yhdessä opiskelijoiden kanssa. Myös kertakäyttömaskeja on jaettu tarvittaessa.

Kammosen mukaan työryhmä auttaa myös käytännön asioiden järjestelyssä, kuten turvavälien suunnittelussa. He myös valmistelevat asioita koronahallintoryhmän päätettäväksi. Sakkyn koronajohtoryhmä kokoontuu kerran viikossa ja lähettää viikoittain tiedotteen koko henkilökunnalle.

— Seuraavaksi koronaskenaarioryhmä paneutuu tarkastelemaan normaaliin arkeen paluun tarvitsemia toimia ja siihen liittyen erilaisten vaihtoehtojen määrittämistä, kuinka toimimme kesälomakatkon jälkeen elokuussa.

Juttu on neljäs ja viimeinen osa Toimivat koronaryhmät -sarjaa, jossa esitellään eri oppilaitosten koronaryhmien toimivia käytäntöjä. Lue aikaisemmin ilmestyneet osat täältä, täältä ja täältä.

Teksti: Henna Honkalo
Kuva: Leena Koskela