• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kasassa jo ennätyksellinen keräyspotti – opettajat esillä Nenäpäivänä 12.11. Ylen kanavilla

11.11.2021 - 15.49 Uutinen
Kuvituskuva
Nenäpäivän aattona OAJ:n keräyspottia kartutettiin Helsingin keskustassa perinteisellä lipaskeräyksellä. Lahjoittaminen onnistuu kuitenkin myös tekstiviestillä, Mobilepaylla ja tilisiirrolla osoitteessa nenapaiva.fi/oaj.

OAJ on yhdistystensä ja jäsentensä kanssa kerännyt jo ennätyssumman Nenäpäivä-pottiin. Hyväntekeväisyystempaus huipentuu perjantaina 12. marraskuuta. Silloin opettajat ja heidän merkityksensä ovat laajasti esillä Ylen kanavilla, niin televisiossa kuin radiossa.

Kiitos! Siinä sana ja teema, jonka merkeissä Nenäpäivä tekee tänä vuonna hyvää.

– Olemme OAJ:nä tänä syksynä kannustaneet jokaista huomaamaan opettajien merkityksen omassa elämässä ja sanomaan opettajille kiitos. Saman asian äärellä on Nenäpäivä, jossa olemme nyt neljättä kertaa pääyhteistyökumppanina, OAJ:n erityisasiantuntija Kaj Raiskio kertoo. 

Nenäpäivän aattona hän on ollut muutaman kollegan kanssa Helsingin keskustassa keräämässä vielä täydennyksiä OAJ:n Nenäpäivä-lippaaseen.

Heikoimmassa asemassa olevien lasten auttaminen on solidaarisuustyömme ytimessä.

Jokainen euro on tärkeä. Korona on vaikuttanut erityisen kipeästi lapsiin, jotka jo ennestään olivat haavoittuvassa asemassa, ja Nenäpäivän keräyspotilla autetaan heitä esimerkiksi pääsemään takaisin koulutuksen pariin. 

– Heikoimmassa asemassa olevien lasten auttaminen on solidaarisuustyömme ytimessä. Haluamme tehdä oman pienen osuutemme sen eteen, että oikeus laadukkaaseen opetukseen toteutuisi myös siellä, missä aiheita kiitollisuuteen on vähemmän kuin meillä Suomessa. On hienoa ja liikuttavaa huomata, kuinka laajasti OAJ:n jäsenet ja yhdistykset ovat lähteneet mukaan kampanjaan. Kasassa on jo ennätykselliset yli 94 000 euroa, ja uskon, että 100 000 euron tavoite täyttyy loppukirin ansiosta, Raiskio sanoo. 

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Nenapaiva-lipas-Kaj-Raiskio-11112021_byHeikkiP-1920x1080.jpg

Kaj Raiskio ilahtui Nenäpäivän aattona siitä, että moni pysähtyi Helsingin keskustassa antamaan lahjoituksia Nenäpäivä-keräykseen.

Opettajat esillä Nenäpäivänä 12.11. 

Miten käy, yltääkö OAJ:n potti keräystavoitteeseen? Lopullinen summa paljastetaan Nenäpäivänä perjantaina 12.11. Ylen TV1:llä ja Areenassa klo 19 alkaen lähetettävässä showssa. Luvassa on hauskaa ohjelmaa kaikille sekä erityisiä yllätyksiä ja kiitoksia opettajille.  

Opettajat ovat esillä myös perjantaina aamuvarhaisella alkavassa Radio Suomen maratonlähetyksessä, jossa muun muassa vieraillaan kouluissa eri puolilla Suomea. 

– Kannattaa ilman muuta seurata Nenäpäivä-lähetyksiä. Vielä ehtii myös hyvin mukaan lahjoittamaan. Pienikin summa auttaa ihan oikeasti, ja kun teemme pieniä lahjoituksia isolla porukalla, niistä kasvaa iso potti, Raiskio muistuttaa.  

Seuraa Nenäpäivän ohjelmaa Ylen kanavilla 12.11.

Yle Radio Suomen Nenäpäivä-maraton 12.11. Klo 6–18 

Radio Suomi lähettää Nenäpäivänä 12-tuntisen maratonlähetyksen. Aamukuudelta alkavassa lähetyksessä pääsevät ääneen myös opettajat eri puolilta Suomea, kun lähetyksessä vieraillaan mikkeliläisessä, hämeenlinnalaisessa ja vaasalaisessa koulussa jututtamassa opettajia ja oppilaita. 

Paneelikeskustelussa klo 11–12 pureudutaan koulutuksen ja opettajien merkitykseen. Keskustelemassa ovat luokanopettaja ja työsuojeluvaltuutettu Nina-Marika Pieskä, Planin lastenhallituksen jäsen sekä professori Hannele Niemi Helsingin yliopistosta. Keskustelua vetävät toimittajat Linda Vettanen ja Marko Miettinen. 

  • Tutustu Radio Suomen Nenäpäivä-aikatauluun täältä.  

Nenäpäivä-show TV1:llä ja Yle Areenassa 12.11. klo 19 alkaen 

Nenäpäivän perinteinen koko illan suora spektaakkelilähetys takaa katsojille jälleen tuhtia tietoa kehitysmaiden tilanteesta juontajiensa Piia Pasanen, Ernest Lawsonin ja Jenni Kokanderin johdolla. Myös opettajien merkitys nousee showssa isosti esiin. 

Opettajien merkitys nousee Nenäpäivä-showssa isosti esiin. 

Nenäpäivä tarjoaa myös tänä vuonna monia hyväntuulisia hetkiä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa koko kansan Ansa Kynttilän, ja suomalaisia opettajia kiitetään Suomen Supernanny Pia PenttalanJoalin Loukamaan ja Janne Katajan voimin. Auttamassa mukana ovat myös Aikuiset-sarjan Oona (Anna Airola) ja Arttu (Elias Salonen), Siskonpedistä tutut Krisse SalminenSanna Stellan ja Niina Lahtinen ja moni muu koko kansan suosikki – luvassa siis takuulla aimo annos hersyvää huumoria moneen makuun! 

Nenäpäivänä katsojat saavat nauttia tuttuun tapaan myös upeasta musiikista, kun Nenäpäivän estradille nousevat muun muassa Suvi Teräsniska, SANNI, Haloo Helsinki!, Kasmir, Pete Parkkonen, Gasellit, Ilta, Ressu Redford, Janna, VIIVI sekä Voice of Finlandista tuttu parivaljakko Elise-Juliette ja Redrama, Kalle Torniaisen johtamaa Red Nose Orchestraa unohtamatta. 

Tutustu Ylen Nenäpäivä-ohjelmistoon tarkemmin täällä. 

Nenäpäivässä kiitetään opettajia – katso video OAJ:n Facebook-sivulla!

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Teksti ja kuvat: Heikki Pölönen