• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Puheenjohtaja Olli Luukkaisella lukuisia sivutehtäviä

08.11.2021 - 10.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen haluaa avoimuuden nimissä vuosittain julkistaa, mitä muita tehtäviä hän hoitaa OAJ:n puheenjohtajan työn ohella.

Olli Luukkainen on Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn hallituksen puheenjohtaja. Hän on johtanut neuvottelujärjestöä vuodesta 2010, jolloin hänet valittiin OAJ:n johtoon. Tehtävä on sivutoiminen. Hän on myös Akavan hallituksen jäsen, vuosina 2010–2019 hän oli Akavan 1. varapuheenjohtaja.

Luukkainen on Kuntien eläkevakuutuksen KEVA:n hallituksen jäsen.

Hän on työ-, koulutus- ja elinkeinoasiain neuvoston jäsen. Neuvosto on työ- ja elinkeinoministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen asiantuntijaelin.

Olli Luukkainen on toiminut toukokuusta 2021 Tiede ja Opetus ry:n puheenjohtajana. Hän on myös Okka-säätiön hallituksen jäsen ja Pohjolan opettajajärjestön yhteiselimen Nordiska Lärarorganisationers Samrådin (NLS) hallituksen jäsen, vuosina 2018-2019 NLS:n puheenjohtaja.

Hän on myös Metropolialueen ammattikorkeakoulujen kehittämisen neuvottelukunnan (3AMK) jäsen ja Maanpuolustuskurssiyhdistyksen hallituksen jäsen.

Osasta tehtäviä Luukkaiselle maksetaan palkkaa tai palkkiota. OAJ:ssä hänellä on kokonaispalkka, joten ylityötä ei kerry eikä ilta- ja viikonlopputöistä makseta erikseen.

Uutista on päivitetty 9.11. poistamalla Varman hallintoneuvoston jäsenyyttä koskenut virheellinen tieto.