• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n työssäkäyvien jäsenten määrä kasvoi hieman

10.02.2021 - 15.30 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n työssäkäyvien jäsenten määrä kasvoi hieman viime vuonna. Erityisesti varhaiskasvatuksen opettajia ja yleissivistäviä opettajia on liittynyt jäseneksi. Yhdeksän kymmenestä opettajasta on OAJ:n jäsen.

Järjestöjohtaja Pasi Pesosta jäsenmäärän kasvu ilahduttaa aikana, jolloin ammattijärjestöjen yleinen järjestäytymisaste Suomessa on ollut laskussa.

– Varsinaisten jäsenten määrä kasvoi nyt ensimmäistä kertaa vuoden 2014 jälkeen. Jäsenmäärän kasvu johtuu erityisesti koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta sekä viime vuoden sopimusneuvotteluista, Pesonen arvioi.

OAJ on ainut ammattijärjestö, joka neuvottelee opetusalan virka- ja työehtosopimuksista. Edunvalvonnan lisäksi OAJ tarjoaa laajat muut palvelut ja jäsenedut kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalan jäsenistölleen. Tämä viesti on Pesosen mukaan myös tavoittanut jäsenet entistä paremmin viime vuoden aikana.

Vuodenvaihteessa OAJ:n varsinaisten jäsenten määrä oli 87 180 ja kokonaisjäsenmäärä 116 388. OAJ on yhä selvästi suurin Akavan jäsenjärjestöistä.

Jaa