• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJn valtuuston kokous alkaa keskiviikkona – katso videolta Olli Luukkaisen avauspuheenvuoro ja sisäministeri Maria Ohisalon tervehdys

04.05.2021 - 13.10 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n valtuuston kevätkokous järjestetään etäkokouksena 5.–7. toukokuuta. Katso Olli Luukkaisen avauspuheenvuoro ja sisäministeri Maria Ohisalon valtiovallan tervehdys videolta jutun lopusta.

OAJ:n jäsenistön valitsema 150 varsinaisen jäsenen valtuusto pitää kevätkokouksensa etäyhteyksin 5.–7. toukokuuta.

Valtuuston päätöslistalla on muun muassa järjestön vuoden 2020 tilinpäätöksen ja edellisen hallituksen toimintakertomuksen hyväksyminen. Lisäksi OAJ:n valtuusto linjaa vuoden 2022 jäsenmaksua ja OAJ:n ilmasto-ohjelmaa.

 

Järjestöuudistuksesta päätöksiä kesän jälkeen

Valtuusto käsittelee jälleen myös OAJ:n järjestöuudistusta työryhmissään. OAJ:n järjestöuudistuksen valmistelu on käynnistynyt vuonna 2018 ja valtuusto on työstänyt uudistusta jo useissa kokouksissaan ja sähköisillä alustoilla.

Järjestöuudistus käsittää useita eri asiakokonaisuuksia. Näitä ovat muun muassa OAJ:n jäsenyyskriteereiden laajentaminen, jäsenyyden muodostuminen suoraan OAJ:n kautta ja nykyistä paremmin paikallistasoa ja perusjäseniä tukeva alue- ja paikallistason organisoituminen.

"Kolmivuotinen järjestöuudistamisen prosessi on nyt tulossa loppuvaiheeseensa. Vielä tässäkin vaiheessa valtuutetuilla on mahdollisuus nostaa esiin sellaisia kysymyksiä järjestön uudistamisesta, joita he haluavat selvitettävän. Kesän jälkeen ratkaistaan se linja, millä mennään, silloin asiassa on tehtävä päätöksiä, jotta tarvittavat toimenpiteet voidaan laittaa liikkeelle", OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

Sisäministeri Maria Ohisalo tuo valtuuston kokoukseen valtiovallan tervehdyksen. Olli Luukkaisen kokouksen avauspuheenvuoron ja ministeri Ohisalon tervehdyksen voi katsoa videolta jutun lopusta.

Teksti: Veera Nuutinen

 

Katso tallenne Olli Luukkaisen puheenvuorosta

 

Katso tallenne Maria Ohisalon puheenvuorosta