• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Puoluejohtajien live-keskustelu koulutuksesta lauantaina 30.1. – Katso suorana tästä!

27.01.2021 - 11.13 Uutinen
Kuvituskuva

Politiikan ykkösnimet kohtaavat OAJ:n koulutuskeskustelussa lauantaina 30.1. klo 11.30-13. Seuraa livelähetystä ja osallistu keskusteluun aihetunnisteilla #educa2021, #koulutusratkaisee ja #kuntavaalit2021.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kohtaavat 30.1. klo 11.30–13 Messukeskuksessa osana Educa verkossa -tapahtumaa. Paneelia voi seurata suorana suorana tästä:

 Lähetys alkaa la 30.1. klo 11.30. Seuraa keskustelua alla olevasta videoikkunasta tai Youtubesta.

Lavalle nousevat pääministeri Sanna Marin, SDP, kansanedustaja Jussi Halla-aho, PS, kansanedustaja Petteri Orpo, Kok., tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko Kesk., sisäministeri Maria Ohisalo, Vihr., 1. varapuheenjohtaja, opetusministeri Jussi Saramo, Vas., oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, RKP, kansanedustaja Sari EssayahKD ja kansanedustaja Harry Harkimo Liike, Nyt.  Tapahtuma järjestetään ilman yleisöä ja tarkasti koronamääräyksiä noudattaen. 

Loppupuheenvuoron käyttää OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Juontajina toimivat MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

Puoluejohtajat ottavat kantaa muun muassa koulutus- ja kasvatuspalvelujen laadun ja saatavuuden turvaamiseen. Heiltä kysytään myös, miten kuntien pitäisi toimia ollakseen vetovoimaisia työnantajia. Yleisö voi osallistua mielipiteenvaihtoon aihetunnisteilla #educa2021, #koulutusratkaisee ja #kuntavaalit2021.

Jälki-istunnossa arjen asiantuntijat arvioivat paneelin

Heti paneelin päätyttyä klo 13 alan arjen asiantuntijat aloittavat Jälki-istunto-osuuden, jossa he puntaroivat puoluejohtajien esityksiä koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten näkökulmasta.

OAJ:n Tuomo Laakson vetämään kommenttiosuuteen osallistuvat luokanopettaja Olli-Pekka Hakkarainen Kouvolasta, varhaiskasvatuksen opettaja Laura Lahin Helsingistä, rehtori Jukka Sarpila Espoosta ja OAJ:n kuntavaalityön vetäjä Pauliina Viitamies. Jälki-istunto kestää 25 minuuttia, ja myös sitä voit seurata tämän uutisen alussa olevasta videoupotuksesta.

Tutustu OAJ:n kuntavaalisisältöihin

OAJ muistuttaa vaalien lähestyessä kuntalaisia siitä, että isot asiat päätetään lähellä heitä. Siksi on tärkeää ottaa selville, mitä mieltä puolueet ja ehdokkaat ovat koulutus- ja kasvatuspalveluista. Tutustu OAJ:n kuntavaalitavoitteisiin.