• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Käyttökatko Omissa tiedoissa ja Edustettavat jäsenet -palveluissa ja muissa kirjautumista vaativissa palveluissa torstaista 7.12. klo 14 lähtien. Katko kestää seuraavaan aamuun noin klo 7:ään.

Suunnittelussa uusi palkkaus- ja työaikajärjestelmä

14.09.2021 - 16.24 Uutinen
Kuvituskuva

Kevätvaltuustossa 2020 hyväksytyssä ponnessa edellytettiin uudenlaisen palkkaus- ja työaikajärjestelmän kehittämistä. Pohjaehdotusta käsiteltiin ensimmäisen kerran OAJ:n tulo- ja palkkapoliittisessa toimikunnassa syyskuun alussa. Lisäksi ehdotus esiteltiin OAJ:n hallitukselle tänään.

OAJ:n valtuusto on edellyttänyt uudenlaisen palkkaus- ja työaikajärjestelmän kehittämistä. Järjestelmää on kehitelty pikkuhiljaa OAJ:n tulo- ja palkkapoliittisen toimikunnan (tupa) asettamien reunaehtojen puitteissa. Järjestelmän alustavaa kehikkoa käsiteltiin ensimmäisen kerran tupan kokouksessa 2.9. Alustavaa työtä esiteltiin myös OAJ:n hallituksen kokouksessa 14.9.

— Mitään valmista järjestelmää ei ole olemassa, vaan tavoitteena on, että alustavaa runkoa kehitetään tupan johdolla eteenpäin. Kyse ei ole vuosityöaikajärjestelmästä, vaan nykyisen opetusvelvollisuuteen perustuvan järjestelmän jatkokehittämisestä, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo.

Uutta palkkaus- ja työaikajärjestelmän suunnitelmaa on tarkoitus esitellä OAJ:n valtuutetuille syysvaltuustossa marraskuussa.

— Tällä hetkellä sisältö on vielä ensitekijöissään, eikä asiasta ole keskusteltu työnantajan kanssa. Valtuustoon mennessä meillä on varmasti enemmän kerrottavaa myös ehdotuksen sisällöstä, Lindroos sanoo.

 

Teksti: Milla Eronen
Kuva: Leena Koskela

15.9. Juttuun lisätty virke opetusvelvollisuuteen perustuvan järjestelmän jatkokehittämisestä. 

Kysyttävää palkoista, työajasta, lomista tai työhyvinvoinnista?

Moneen kysymykseen löydät vastauksen OAJ:n verkkosivujen työelämäoppaasta!

Lue lisää työelämäoppaasta