• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n valtuuston avauspäivää värittivät valtiovallan tervehdys ja vilkas keskustelu

17.11.2021 - 18.34 Uutinen
Kuvituskuva
Valtiovallan tervehdyksen valtuustoon toi pääministeri Sanna Marin

Syysvaltuuston ensimmäisen kokouspäivän puheissa nousivat esiin muun muassa järjestön arvot, pandemian vaikutukset, työssäjaksaminen ja koulutuksen rahoitus.

OAJ:n valtuusto kokoontui Helsingissä kolmipäiväiseen syysvaltuustoon. Avauspuheenvuorossa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen nosti esille yhteisesti sovitut OAJ:n arvot, joita ovat avoimuus, oikeudenmukaisuus ja vastuullisuus. Hän korosti näiden tärkeyttä kaikessa toiminnassa.

– Kollektiivinen edunvalvonta on ay-toiminnan ydin. Yhdessä päätetään asioita ja pyritään vaikuttamaan jäsenistön yhteiseksi hyväksi.

Luukkainen toivoo, että energia suunnattaisiin keskinäisen kiistelyn sijaan yhteisten asioiden ajamiseen. Hän muistutti vastuullisuuden, yhtenäisyyden ja yhteisen edun ajamisen olevan merkittävässä roolissa myös tulevalla sopimusneuvottelukierroksella.

Katso koko avauspuheenvuoro alta.
(Tallenne ei näy suoraan kaikissa selaimissa, voit kuitenkin ikkunaan klikkaamalla avata ja katsoa videon YouTubessa.) 

Marin kertoi koulutusjärjestelmän selvinneen korona-ajasta hyvin

Valtiovallan tervehdyksen valtuustoon toi pääministeri Sanna Marin. Hän kertoi talouden nopean toipumisen pandemiasta yllättäneen monet, ja Suomen olevan Suomen olevan yksi elpymisen kärkimaista.

– Koulutusjärjestelmä on kestänyt pandemian hämmästyttävän hyvin, mistä iso kiitos kuuluu opettajien ammattikunnalle ja muille koulutuksen parissa työskenteleville.

Samalla Marin kuitenkin muistutti korona-ajan jättäneen jälkensä. Jälleenrakennus on pitkä polku, jonka varrella pitää panostaa oppimis- ja hyvinvointivelan vähentämiseen sekä kehitys- ja tutkimustoimintaan. Lisäksi työhyvinvointiin on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Marin myös listasi jo tehtyjä ja tulossa olevia koulutuksen kehittämistoimia.

Katso tallenne tervehdyksestä alta. 
(Tallenne ei näy suoraan kaikissa selaimissa, voit kuitenkin ikkunaan klikkaamalla avata ja katsoa videon YouTubessa.) 

Ansiokkaasta työstä jaettiin kolme mitalia

Avauspäivänä jaettiin kolme OAJ:n kultaista mitalia poikkeuksellisen ansiokkaasta ja näkyvästä OAJ:n arvojen mukaisesta toiminnasta. Kultaisen Liikunnan hyväksi -ansiomitalin saivat opettajaksi opiskeleva maajoukkuejalkapalloilija Amanda Rantanen ja liikunnanopettajataustainen jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Jukka Jalonen. Kultainen Kulttuurin hyväksi -mitali ojennettiin jo vuodesta 1949 lähtien ilmestyneen hyväntekeväisyysjulkaisu Kevätpörriäisen pitkäaikaiselle päätoimittajalle, Liisa Vasamiehelle.

Valtuustotyö jatkuu torstaina ja perjantaina

Valtuutettujen päivään kuului myös työryhmäkokouksia ja kokouksen järjestäytyminen. Esityslista hyväksyttiin kahdella muutoksella työjärjestykseksi, jonka pohjalta jatketaan torstaina ja perjantaina.


Teksti: Riikka Juva
Kuva: Leena Koskela