• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Valtuusto hyväksyi syyskokouksen päätöspäivänä uusia järjestötoiminnan periaatteita

19.11.2021 - 16.05 Uutinen
Kuvituskuva

Aamun valiokuntien muutosehdotusten ja ponsien pohjalta käydyt keskustelut pohjustivat iltapäivän päätösosuutta. Valtuusto päätti muun muassa OAJ:n turvallisemman tilan ja järjestöaktiivin periaatteista.

OAJ:n turvallisemman tilan periaatteiden tavoite on turvata yhdenvertainen, kunnioittava ja avoin ilmapiiri kaikissa OAJ:n tilaisuuksissa. Periaatteiden peruskiviä ovat kunnioita, kohtaa, tiedosta, tunnista ja puutu. Ajatuksen voi kiteyttää yhteen lauseeseen: Kohtele muita, kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan.

Järjestöaktiivin periaatteet muistuttavat esimerkiksi sääntöjen mukaan toimimisesta, huolellisuudesta talousasioissa, koulutusalaa koskevan keskustelun seuraamisesta ja rakentavasta yhteistyöstä.

Tärkeä työ jatkuu ensi keväänä uusien valtuutettujen voimin

Nykyinen valtuusto hyväksyi viimeisessä sääntömääräisessä kokouksessaan myös vaaliohjeen hallituksen jäsenten ja valtuuston puheenjohtajan vaalia varten. Kokouksen lopuksi kuultiin valtuuston puheenjohtajiston puheenvuorot ja kukitettiin valtuustouransa päättäviä valtuutettuja.

Ensi keväänä valitaan uudet valtuutetut, jotka ensi töikseen valitsevat OAJ:lle uuden puheenjohtajan. Valtuuston ehdokashaku on nyt käynnissä.

Valtuustouutisia näet koottuna täällä.

Teksti: Riikka Juva
Kuva: Leena Koskela