• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tasavallan presidentiltä kiitos jokaiselle opettajalle ja oppijalle – katso videotervehdys!

05.06.2021 - 08.00 Uutinen
Kuvituskuva

Tasavallan presidentti kiittää videotervehdyksessä jokaista opettajaa ja oppijaa siitä, että oppiminen on jatkunut myös koronan aikana. 

Koulutus ja osaaminen ovat Suomen menestyksen perusta. Opettajat ja muu henkilökunta ansaitsevat suuren kiitoksen siitä, että myös tällaisina aikoina Suomessa on mahdollista saada laadukasta kasvatusta ja koulutusta.

Näin toteaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö videotervehdyksessään, joka on suunnattu kouluihin, päiväkoteihin ja oppilaitoksiin – siis jokaiselle oppijalle, opettajalle ja muulle henkilökunnalle.

Katso tai lue tasavallan presidentin tervehdys!

Lataa tervehdysteksti pdf:nä tästä.

Lue myös Ollin blogi: On kiitosten aika!

Tasavallan presidentin tervehdys

Hyvät lapset ja nuoret, opettajat ja muu henkilökunta,

juhlitte tänä keväänä varsin poikkeuksellisen lukuvuoden päättymistä. Lukuvuoden päättyminen on aina erityinen hetki. Se antaa tilaisuuden iloita kaikesta vuoden aikana opitusta ja koetusta – ja tuntea toki vähän ylpeyttäkin.

Tämä vuosi ei ole kuitenkaan ollut helppo. Yli vuoden kestäneen pandemian aikana olette päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tottuneet uuteen. Rajoitusten ja etäyhteyksien aikana oppiminen ja opettaminen ovat edellyttäneet teiltä jokaiselta ponnistuksia.

Samaan aikaan olette kannustaneet toinen toisianne. Pienelläkin ystävällisellä sanalla ja teolla on aina merkitystä. Vielä emme tarkkaan tiedä, miltä tuleva lukukausi näyttää. Siitä olen kuitenkin varma, että me selviämme tästä koettelemuksesta.

Haluan kiittää kaikkia teitä lapsia ja nuoria. Olette tänä poikkeuksellisena aikana jaksaneet oppia ja kannustaa toinen toista. Ne taidot ja tiedot, joita te opitte ja omaksutte, kantavat pitkälle elämässä.

Koulutus ja osaaminen ovat Suomen menestyksen perusta. Opettajat ja muu henkilökunta ansaitsevat suuren kiitoksen siitä, että myös tällaisina aikoina Suomessa on mahdollista saada laadukasta kasvatusta ja koulutusta.

Onnittelen kaikkia lukuvuoden päättäjiä ja valmistuvia. Toivotan teille oikein hyvää kesää!

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti

Tehdään tulevaisuuksia – tutustu ja osallistu!

Opettajat luovat työllään sen pohjan, jolle huomisen maailma rakennetaan. He tekevät tulevaisuuksia meille kaikille. Lue 11 tarinaa sitoutumisesta ja osallistu!

Tehdään tulevaisuuksia