• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Työehtosoppa muistuttaa tes:n merkityksestä

11.11.2021 - 15.45 Uutinen
Kuvituskuva

 JUKOn yliopistosektorin Työehtosoppa -kampanja on käynnistyi 11. marraskuuta. Neuvottelujärjestö JUKO kampanjoi yliopistojen työehtosopimuksen puolesta. 

Kun laitetaan laadukkaat raaka-aineet yhteen, syntyy hyvä soppa! JUKOn yliopistosektorin liittojen Työehtosoppa-kampanjan viittaa siihen, että myös hyvä työehtosopimus syntyy hyvistä ja reiluista ehdoista. Työehtosopimus turvaa kaikille yliopistolaisille lakia paremmat työehdot. Tarkoituksena on konkretisoida, mitä yliopistojen opettajat ja tutkijat hyötyvät työehtosopimuksesta. Kampanja on samalla valmistautumista ensi kevään neuvottelukierrokselle.

Kampanjasivustolta www.tyoehtosoppa.fi löydät tietoa, miten työehtosopimus vaikuttaa yliopistoissa työskentelevien työhön ja arkeen. Käy tutustumassa kampanjasivuun, osallistu keskusteluun somessa #työehtosoppa, keskustele kampuksella kollegasi kanssa työehtosopimuksesta ja ole yhteydessä https://q.surveypal.com/JUKO-TES-kampanja--kysely-2021/0 .

JUKO neuvottelee yliopistojen työehtosopimuksen Sivistystyönantajien kanssa. OAJ:n jäsenistä yliopistojen työehtosopimuksen piiriin kuuluvat yliopistojen opettajat eli YLL:n jäsenet. Yliopistosopimuksen piirissä ovat myös harjoittelukoulujen opetushenkilöstö, jonka työehdoista neuvottelee OAJ. Yhteensä jukolaisia palkansaajia on yliopistoissa 18 000.