• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Avaintan sopimusneuvottelut käyntiin

12.01.2022 - 15.40 Uutinen
Kuvituskuva

Myös Avaintyönantajien sopimusalueen neuvottelut ovat käynnistyneet. OAJ irtisanoi 12.1. nykyisen Avainotes-sopimuksen päättymään 28.2. OAJ ja JUKO irtisanoivat myös Avaintes-sopimuksen.

Avaintyönantajien opetusalan työehtosopimus koskee osaa yksityisistä ammatillisista oppilaitoksista, ammatillisista aikuiskoulutuskeskuksista, kansalaisopistoista ja kansanopistoista sekä musiikkioppilaitoksista. Lisäksi Avaintaan kuuluu Turun ammattikorkeakoulu. Työehtosopimus koskee reilua tuhatta OAJ:n jäsentä.

Osaan yksityisiä päiväkoteja sovelletaan Avaintes-sopimusta. Vajaan 200:n OAJ:hin kuuluvan varhaiskasvatuksen opettajan ja päiväkodinjohtajan palkkaus ja työehdot määräytyvät Avaintan työehtosopimuksen mukaan.

JUKO jättää neuvottelutavoitteensa Avaintyönantajille myöhemmin tammikuussa. OAJ:ssa sopimustavoitteista päätettiin joulukuisessa hallituksen kokouksessa. Tavoitteina ovat muun muassa palkkausjärjestelmän kehittäminen ja palkkaohjelma.

Ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa sovittiin neuvottelujen asialistasta ja tapaamisten ajankohdista. Opetusalan työehtosopimuksen neuvotteluaikataulusta sovitaan myöhemmin.

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!