• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Käyttökatko Omissa tiedoissa ja Edustettavat jäsenet -palveluissa ja muissa kirjautumista vaativissa palveluissa torstaista 7.12. klo 14 lähtien. Katko kestää seuraavaan aamuun noin klo 7:ään.

Helsingin kaupunki rikkoo sopimusta

17.11.2022 - 15.13 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ on jättänyt Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle valvontapyynnön Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmista. Valvontapyyntö on jätetty Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn nimissä.

Helsingin kaupunki on laiminlyönyt virka- ja työehtosopimuksen mukaisen velvoitteensa maksaa opettajien palkat ajallaan ja oikean suuruisina. Järjestö jätti tänään Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle valvontapyynnön asiasta. KT:n tehtävänä on huolehtia siitä, että kaikki kunnat noudattavat sopimuksia. Vastauksesta riippuen OAJ harkitsee tarvittavia jatkotoimia.

OAJ:n paikalliset toimijat ovat yrittäneet herätellä kaupunginjohtoa tilanteen vakavuuteen jo pitkään. OAJ on järjestänyt muun muassa mielenilmaisun yhdessä JHL:n kanssa.

Lue lisää OAJ:n ja JHL:n Eräpäivä-mielenilmauksesta.

– Helsingin kaupungin johdon antamat lupaukset eivät ole pitäneet, esitetyt aikarajat ovat ylittyneet toistuvasti. Tilanne ei yksinkertaisesti enää voi jatkua näin, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos sanoo.

Jaa