• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Jäsenrekisterin ruuhkia saatu purettua

17.01.2022 - 15.49 Uutinen
Kuvituskuva

Järjestelmäuudistuksen aiheuttamaa ruuhkaa on saatu OAJ:n jäsenpalveluissa puretuksi. Myös uuden järjestelmän puutteita on saatu syksyn kuluessa kuntoon, joskin korjauspäivityksiä on tulossa vielä useita.

Jäsenten palvelut ruuhkautuivat kesällä järjestelmäuudistuksen puutteiden vuoksi. Joulukuun loppupuolella jäsenpalvelut piti puhelinpalvelun kiinni ja keskittyi ruuhkan purkuun. 

– Jäsenten liittymiset ja muutokset työsuhdetiedoissa saatiin tallennetuksi jäsenrekisteriin vuoden loppuun mennessä, mikä oli OAJ:n valtuustovaalien vuoksi tavoitteenakin. Tällä varmistettiin jokaiselle uudelle tai yhdistystä vaihtavalle jäsenelle mahdollisuus asettua ehdolle OAJ:n valtuustovaaleissa ja jäsenen äänioikeuden määräytyminen oikeaan vaalipiiriin, sanoo järjestöjohtaja Pasi Pesonen.

Jäsenpalveluissa on käsitelty heinäkuun 2021 alusta vuoden loppuun mennessä 8657 työsuhdemuutosta ja 6961 jäsenyyden muutosta. Jäsenyyden muutokset tarkoittavat esimerkiksi siirtymistä OAJ:n yhdistyksestä toiseen työpaikan vaihdoksen vuoksi. Verkon kautta on liittynyt OAJ:hin 1 678 uutta jäsentä ja lisäksi SOOLiin 1 873 uutta opiskelijajäsentä. 925 opiskelijaa on siirtynyt SOOLista OAJ:hin.

Samalla ajanjaksolla jäsenpalvelut on vastannut lähes 5 000 puheluun, jotka ovat tulleet jäsenpalvelun maksuttoman puhelinpalvelun kautta. Näihin puheluihin on kulunut aikaa 40 550 minuuttia, eli noin 676 tuntia. Työpäivinä tuo tuntimäärä vastaa lähes 97:ää työpäivää, jos työtunteja on päivässä 7.

Tarkista ja päivitä omat tietosi milloin tahansa

Työpaikan, työnantajan tai yhdistyksen vaihtumisesta jäsenet voivat ilmoittaa Omat tiedot -osiossa itse milloin tahansa. Tällaiset muutokset jäsenpalveluneuvoja vielä tarkistaa ja siksi muuttuneen tiedon kohdalla näkyy tieto ’Odottaa hyväksyntää’ kunnes muutos on hyväksytty. 

Koska keväällä neuvotellaan opetusalan työehtosopimuksista ja järjestetään OAJ:n valtuustovaalit, jäsentiedot pitää saada ajan tasalle.  

–Jokainen jäsenen velvollisuus on pitää omat tietonsa ajan tasalla. Sopimusneuvottelujen vuoksi kannattaa käydä päivittämässä esimerkiksi sähköpostiosoite kuntoon. Rekisteritietoihin kannattaa lisätä myös sähköpostiosoite, josta pääsee lukemaan viestejä myös mahdollisen työtaistelun aikana, Pasi Pesonen kehottaa. 

Jaa