• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kunta-alan neuvotteluissa uusia tunnusteluja

20.05.2022 - 13.35 Uutinen
Kuvituskuva

Kunta-alan työmarkkinaosapuolet ovat viime päivinä käyneet uusia tunnustelevia neuvotteluja kunnan virka- ja työehtosopimuksen aikaansaamiseksi. Varsinaisissa neuvotteluissa on ollut taukoa sen jälkeen, kun työriitaa ratkoneen sovittelulautakunnan sovintoehdotus kaatui yhden neuvottelujärjestön hylkäävään kantaan 11.5.  

Uusia tunnustelevia kunta-alan neuvotteluja käydään sovittelulautakunnan aiemmin kaatuneen ehdotuksen pohjalta. Neuvottelutuloksen saavuttamiseen on kuitenkin yhä matkaa.

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat jatkuneet koko tämän vuoden ajan. Helmikuun lopussa varsinaiset neuvottelut keskeytyivät, ja maaliskuun alussa valtakunnansovittelija ryhtyi ratkomaan erimielisyyttä.

Kaikki työntekijäjärjestöt hylkäsivät sovittelijan ehdotuksen, jonka jälkeen kiista siirtyi työmarkkinoilla harvinaiselle sovittelulautakunnalle huhtikuun alkupäivinä. Sovittelulautakunnan antama ehdotus kaatui 11.5. neuvottelujärjestö Sote ry:n hylkäykseen.

Koska sopimusta ei ole syntynyt, kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu edelleen.

Yksityisen opetusalan sovittelu jatkuu

Yksityistä opetusalaa koskeva sovittelu on jatkunut eilen torstaina ja tänään perjantaina. Seuraava neuvottelu on maanantaina 23.5.

Teksti: Airi Vuolle
Kuva: Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!