• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kunta-alan toinen lakkoviikko alkaa, katso tapahtumat Tampereella ja Kuopiossa

11.04.2022 - 09.56 Uutinen
Kuvituskuva

Kunta-alan opettajien toinen lakkoviikko alkaa huomenna Tampereella ja Kuopiossa. Kaksipäiväinen lakko koskettaa yhteensä 4 500 opettajaa.

Kunnallisen opetusalan henkilöstö oli viime viikolla lakossa ensimmäistä kertaa 38 vuoteen. Kaksipäiväinen lakko oli Oulussa, Rovaniemellä, Jyväskylässä ja Turussa. Tällä viikolla kunta-alan palkansaajia edustavan neuvottelujärjestön Jukon kahden vuorokauden mittaiset lakot toteutuvat Tampereella ja Kuopiossa. Jos sopimusta ei synny 18.4. mennessä, seuraavat lakkopaikkakunnat ovat Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kauniainen 19.–25.4.

Lakkotapahtumat Kuopiossa

Tiistaina 12.4. järjestetään mielenilmaus ja toritapahtuma kunta-alan ammattilaisten oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta kello 12–14.30. Lähtö kello 12 Satamatorilta ja sieltä kulkue marssii Kuopion torille. Luvassa puheita, musiikkia ja tarjoiluja huumorilla höystettynä. Esiintymässä Tyyne Kettunen sekä bilebändi River Sound. Tarjoilusta huolehtii Kalakukkoleipomo Hanna Partanen

Tiistai-iltana Kuvakukossa yhteinen leffailta kello 17 alkaen. Tarjolla alkumaljat ja purtavaa. Elokuva "The Worst Person in the World" alkaa klo 17.45 ja kestää reilut kaksi tuntia

Seuraa verkossa ja Facebookissa

Lakkotapahtumat Tampereella

Tiistaina 12.4. mielenilmaus kunta-alan työntekijöiden puolesta kello 13 alkaen Frenckellin aukiolla. Tapahtumassa kuullaan liittojen edustajien puheenvuoroja. Musiikista vastaa Sami Hintsanen Trio, ja Sami myös juontaa tapahtuman. Tarjolla on hodareita ja munkkia sekä tietysti yhteishengen nostatusta! Osallistujille on liittojen liivejä sekä kylttejä, mutta voit myös tehdä oman kyltin.

Tiistai-ilta päättyy OAJ:n jäsenille suunnattuun paikallisyhdistyksen omaan lakkohenkiseen illanviettoon Tullintorilla ravintola Mylläreissä, os. Åkerlundinkatu 4, Tampere. Tilaisuuden kesto on klo 19–22.

Seuraa verkossa, Facebookissa ja Instagramissa

Seuraa lakkotunnelmia eri paikkakunnilta myös OAJ:n twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa!

Teksti: Henna Honkalo
Kuva: Jarkko Mikkonen