• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Neuvottelut HALIn liityntäpöytäkirjasta alkoivat

04.03.2022 - 13.47 Uutinen
Kuvituskuva

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjan neuvottelut alkoivat tänään 4.3. OAJ neuvottelee työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjasta Hyvinvointiala HALIn kanssa.

SOSTES on työehtosopimus, johon kuuluu osa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista ja päiväkodinjohtajista. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on 790.

OAJ on sopijana niin kutsutulla liityntäpöytäkirjalla. Pöytäkirjassa sovitaan muun muassa varhaiskasvatuksen opettajien suunnittelu-, arviointi- ja kehittämisajasta eli SAK-ajasta.
OAJ:n neuvottelija on erityisasiantuntija Kirsi Sutton.

– Neuvottelut alkoivat hyvässä ilmapiirissä, vaikka ensimmäisessä tapaamisessa näkemykset tavoitteista erosivat monin osin huomattavasti, Sutton kertoo.

Liityntäpöytäkirjassa sovitaan kelpoisten varhaiskasvatuksen opettajien työajan suunnittelusta sekä ylimääräisistä vapaapäivistä. OAJ:n tavoitteena on parantaa näitä palvelussuhteen ehtoja.

– Haluamme, että opetushenkilöstöllä on aikaa tehdä omaa työtänsä laadukkaasti ja varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteena on selkeyttää SAK-työaikamääräyksiä vastaamaan opettajan lakisääteisiä tehtäviä, Sutton sanoo.

Seuraava tapaaminen on 7. huhtikuuta.

Nykyiset työsopimusehtosopimukset ovat voimassa huhtikuun 2022 loppuun asti. OAJ irtisanoi Hyvinvointiala HALIn ja Opetusalan Ammattijärjestön välisen liityntäpöytäkirjan 24. helmikuuta.

Teksti Maija-Leena Nissilä
Kuva Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!

Jaa