• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen

07.06.2022 - 11.57 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n hallitus hyväksyi eilen omalta osaltaan kunta-alaa koskevan neuvottelutuloksen ja samalla OAJ:n neuvotteleman OVTES-sopimuksen. Juko hyväksyi kunnan neuvottelutuloksen tänään.

OAJ:n ja Jukon hallinnot ovat hyväksyneet kunta-alaa koskevan neuvottelutuloksen. OAJ:ssä tulosta käsittelivät sekä tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta että järjestön hallitus. OAJ:n hallitus hyväksyi kunnallisen pääsopimuksen mukaisen erillissopimuksen, kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen sekä kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen. OAJ:n hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen eilen. Neuvottelujärjestö Juko hyväksyi neuvottelutuloksen tänään.

Sopimusten sisällöistä kerrotaan lisätietoja vasta sen jälkeen, jos kaikkien osapuolten hallinnot hyväksyvät maanantaina saavutetun neuvottelutuloksen. Neuvottelutulos syntyi 6.6. kolmen neuvottelujärjestön, Jukon, Jaun ja KT:n kesken.

Vaikeat virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat jatkuneet jo kuukausia. Helmikuun lopussa neuvottelut keskeytyivät, ja maaliskuun alussa erimielisyys siirtyi valtakunnansovittelijan toimiston neuvoteltavaksi. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan maaliskuun lopussa antamaa sovintoehdotusta työntekijäjärjestöt eivät hyväksyneet.

Erittäin harvoin hyödynnetyn sovittelulautakunnan käsiin työmarkkinakiista siirtyi 8.4. Lautakunta kuuli useaan kertaan eri osapuolia ja teki esitystään viikkoja. Sovintoehdotusta odotettiin jo ennen vappua, mutta ehdotus annettiin 11.5. Sopimusneuvottelujen solmu ei vielä sillä purkautunut, sillä hoitajajärjestöjen Sote ry ei ollut valmis hyväksymään ehdotusta, joka olisi käynyt muun muassa Jukolle.

Eilen saavutetussa neuvottelutuloksessa Sote ry ei ole mukana, vaan sopu solmittiin kunnan kolmen muun sopijaosapuolen kesken.


Teksti: Milla Eronen ja Airi Vuolle
Kuva: Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!

Jaa