• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n valtuusto valtuutti hallituksen järjestöllisiin toimenpiteisiin – ”Lakkoon mennään, jos tilanne sitä vaatii”

10.03.2022 - 15.22 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen torstaina 10.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä kaikkien avoinna olevien sopimusalojen osalta kevään neuvottelukierroksen ajaksi.

OAJ:n valtuusto kokoontui ylimääräiseen istuntoon Akavatalossa torstaina 10. maaliskuuta. Kokouksessa käsiteltiin ainoastaan kevään sopimusneuvottelujen tilannetta sekä niihin liittyviä järjestöllisiä toimia. Valtuusto päätti valtuuttaa OAJ:n hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä kaikkien avoinna olevien sopimusalojen osalta.

- Vaikka elämme nyt vaikeita ja epävarmoja aikoja ja kaikki ovat huolissaan yhteiskuntamme ja maailman tilanteesta, hyvän tulevaisuuden saavuttamisen kannalta on myös tärkeää tehdä sijoituksia tulevaisuuteen. Nyt on viimeinkin aika tehdä julkisen sektorin palkansaajille oikeudenmukainen palkkaratkaisu palkkaohjelman muodossa, painottaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Jyväskylässä opettajat valmiina lakkoon

Maanantaina annettu lakkovaroitus koskee Jyväskylän ja Rovaniemen varhaiskasvatuksen ja peruskoulutuksen opetushenkilöstöä. Valtuutettu, OAJ:n Jyväskylän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja Jyväskylän paikallisen järjestövalmiusryhmän jäsen Johanna Kämäräinen kertoo, että Jyväskylässä on täysi valmius lakkotoimiin.

- Pidimme yhdistyksemme yhteysopettajille juuri tiistaina järjestövalmiuskoulutuksen, ja iltaan osallistui lähes koko satapäinen yhteysopettajajoukkomme. Innostus ja vahva sitoutuminen toimintaan huokui illan aikana linjoja pitkin, molempiin suuntiin. Olemme valmiita – lakkoon mennään, jos tilanne sitä vaatii.

Kunta-alan ratkaisua haetaan sovittelijalta

Pattitilanteeseen joutuneen kunta-alan virka- ja työehtosopimuksen sovittelu on alkanut tällä viikolla valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Osapuolet ovat olleet koolla lähes joka päivä tällä viikolla.

- Ratkaisua haetaan tosissaan, mutta koska pöydällä on isoja kysymyksiä ja niihin liittyy monia tulokulmia, sovitteluprosessi kestää väkisinkin jonkin aikaa, Luukkainen sanoo.

Teksti: Milla Eronen
Kuva: Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!