• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OPI 2023 kokoaa Pohjois-Suomen opettajat Ouluun

10.11.2022 - 15.45 Uutinen
Kuvituskuva

Pohjois-Suomen opettajainpäivät kokoaa näillä näkymin ennätysjoukon opettajia ja OAJ:n jäseniä helmikuun alussa Ouluun. Päivien teemana on OPI voimaan hyvin.

OPI 2023 -tapahtuma järjestetään 3.-4. helmikuuta Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella. Koska OPI-päivät pidetään nyt entistä väljemmissä tiloissa, osallistujiakin mahtuu enemmän. Ilmoittautuneita on jo tähän mennessä yli 2 000. Päiville voidaan ottaa 3 000 vierailijaa, joten tilaa on vielä toistaiseksi. Ilmoittautuminen on avoinna 15. tammikuuta asti tai kunnes tapahtuma on loppuunmyyty. Kannattaa kuitenkin varmistaa oma paikka nopeasti.

OPI-päivien ohjelma on monipuolinen. OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto on yksi lauantain luennoitsijoista.

OAJ asiantuntijoista katsauksen pitävät johtava lakimies Erkki Mustonen ja työmarkkinaedunvalvonnan erityisasiantuntija Kirsi Sutton. Mustosen aiheena ovat opettajan oikeudet ja velvollisuudet. Sutton kertoo oppimisen tuen muutosten vaikutuksesta varhaiskasvatuksen opettajan työhön.

Esiintyjinä on alojensa kotimaisia huippuja ja tunnettuja vaikuttajia, kuten valmentaja Henrik Dettmann, psykoterapeutti Maaret Kallio, ohjaaja-näyttelijä Kari Ketonen, meteorologi Kerttu Kotakorpi ja aivotutkija Katri Saarikivi.

Perjantaista lauantaihin kestävä tapahtuma tarjoaa myös laajan näyttelyn tietoiskuineen. OAJ:lla on oma piste, josta saa jäsenneuvontaa ja vastauksia edunvalvonnallisiin kysymyksiin. Lauantaina kävijät voivat osallistua myös työpajoihin. Työpajoissa ja näyttelyssä voi tutustua uusiin oppimateriaaleihin ja opetusmenetelmiin, mistä voi saada hyödyllisiä vinkkejä opetukseen.

OAJ-aktiivit laajasti mukana

Joka kolmas vuosi pidettävä OPI-tapahtuma on osa OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen toimintaa. Järjestelyissä on mukana laajasti OAJ-aktiiveja Pohjois-Pohjanmaalta.

OPI-päivät ovat perinteisesti houkutelleet osallistujia paitsi Oulusta ja lähiseudulta myös Kainuusta ja Lapista. Pohjois-Suomen opettajainpäiviä onkin luonnehdittu "puolen Suomen Educaksi". Tapahtuma järjestettiin viimeksi talvella 2020. Tuolloinkin tapahtuma oli loppuunmyyty, ja paikalla oli 2 400 osallistujaa.

Tutustu ohjelmaan ja esiintyjiin ja seuraa Twitterissä @Opi201 ja Facebookissa @opioulu.