• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OVTESin sopimusneuvottelut alkoivat

09.02.2022 - 11.55 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n jäsenmäärältään suurimman sopimusalan neuvottelut alkoivat 3.2.2022.

OAJ:n jäsenistöä koskevien virka- ja työehtosopimusten neuvottelut ovat käynnistyneet ja viime viikolla OVTES-neuvottelupöydässä kokoontuivat työnantaja- ja työntekijäpuolen edustajat.

– Tavoitteet on nyt jätetty ja peli on avattu. Näissä neuvotteluissa haemme palkankorotuksia, joka turvaavat vähintään ostovoiman. Lisäksi tavoitteemme on monivuotinen palkkaohjelma, jonka tarkoitus on opettajien ansiokehityksen parantaminen ja sopimuksiin sisältyvien palkkausepäkohtien korjaaminen. Opetusalan tehtävien vaativuus ja koulutustaso täytyy näkyä myös palkoissa ja muissa palvelussuhteen ehdoissa, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo.

Sopimuskausien välillä käynnissä ollut työryhmätyö on vielä OVTES-työryhmien osalta kesken.

– Eri sopimusliitteitä koskevat työryhmät ovat pikkuhiljaa saamassa työnsä valmiiksi. Mikäli työryhmissä päästään hyviin tuloksiin, voi tekstiluonnoksia käyttää suoraan myös tulevissa sopimuksissa.

Vaikka työryhmissä valmistellaan sopimustekstejä, ratkeaa kokonaisuus todella vasta neuvottelupöydässä.

OVTESin piirissä työskentelee käytännössä koko kuntien opetushenkilö mukaan lukien kelpoiset varhaiskasvatuksen opettajat ja päiväkodinjohtajat. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on noin 67 000. 

Neuvotteluja käydään KT Kuntatyönantajien kanssa viikoittain. Seuraava neuvottelu on perjantaina 18.2. OAJ on muiden sopimusten tavoin irtisanonut myös OVTESin nykyisen sopimuksen päättymään 28.2.2020.

Teksti: Henna Honkalo
Kuva: Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!

Jaa