• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Sopimusneuvotteluissa keskustellaan tavoitteista

14.02.2022 - 16.33 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Neuvotteluissa sovitaan monista yksityiskohdista, esimerkiksi palkasta, työajasta, vapaista ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista.

OAJ:n kaikkia aloja koskevat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut on aloitettu. OAJ:n neuvottelijat ovat jakaneet tavoitteet työnantajapuolelle sekä palkansaajapuolen sopimuskumppaneille. Myös heidän tavoitteensa on kuultu.

– Haemme näissä neuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa, jonka tarkoitus on opettajien ansiokehityksen parantaminen ja sopimuksiin sisältyvien palkkausepäkohtien korjaaminen. Palkkaohjelman avulla voimme kehittää myös opetusalan houkuttelevuutta, huolehtimalla riittävistä palkkatasoista parannamme samalla myös koulutettujen ammattilaisten alalla pysymistä ja uusien alalle hakeutumista, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos toteaa.

OAJ:n jäsenistöä koskevat sopimusneuvottelut alkoivat tammikuussa kunta-alan neuvotteluilla. Tammikuussa käynnistyivät myös Avaintyönantajien sopimusalueen neuvottelut sekä valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut. Sivistan yksityistä opetusalaa ja ammatillisia aikuiskoulutuskeskuksia koskevat neuvottelut alkoivat helmikuun alussa, kuten myös yliopistosektorin neuvottelut. OAJ:n jäsenmäärältään suurimman sopimusalan OVTESin neuvottelut alkoivat 3.2.2022.

Kunta-alan, Avaintyönantajien ja valtion sopimukset päättyvät 28.2.2022. Yksityisen opetusalan ja yliopistojen (Sivista) sopimukset päättyvät 31.3.2022 ja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus (Hali) päättyy 30.4.2022.

Sivistan harjoittelukouluja koskevat sopimusneuvottelut alkavat 3.3. ja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen neuvottelut alkavat Hyvinvointialan (HALI) kanssa 4.3.

Seuraa sopimusalakohtaista neuvotteluseurantaa täältä.

Teksti: Henna Honkalo

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!