• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Sopimusneuvottelut jatkuivat - "On löydettävä elementtejä työkuorman keventämiseen"

21.02.2022 - 14.43 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat viime viikolla kunnan, valtion, Avaintan ja Sivistan pöydissä. OAJ:n keskiviikkona julkistama työolobarometri korostaa tarvetta opettajien työmäärän rajaamiseen ja työssäjaksamisen turvaamiseen.

OAJ:n jäseniä koskevat virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat viime viikolla. Kunnan pääsopijajärjestöt jatkoivat viime viikolla palkkaohjelmatavoitteidensa esittelyä. OVTESin neuvotteluissa todettiin työryhmien tilanne, sovittiin tulevia tapaamisia ja jätettiin G-liitteen tavoitteita.

Valtion neuvotteluissa puitiin tekstitavoitteita.

AVAINTES-neuvotteluissa esillä olivat työaikojen ja matkustamisen korvaukset. AVAINOTESin pöydässä käsiteltiin E-osion kehittämistä.

Sivistan neuvotteluissa muun muassa aikataulutettiin ja teemoitettiin tulevia tapaamisissa.

Lue Eila Urpilaisen blogi: mitä toimiva paikallinen sopiminen edellyttää?

Työolobarometri alleviivaa työn rajaamisen merkitystä

OAJ julkisti viime viikolla opetusalan työolobarometrin, jonka tulokset vahvistavat neuvottelutavoitteiden tärkeyden: opettajien työn kokonaismäärä on saatava rajattua, työssäjaksamiseen ja palautumiseen on kiinnitettävä huomiota.

Barometri osoittaa, että opettajien hyvinvointia uhkaa työmäärän kasvu, työn pirstaloituminen ja sen läikkyminen vapaa-ajalle. Barometrin tulokset ovat huonontuneet aiemmasta, joten tilanteen korjaamiseksi tarvitaan kiireesti toimia.

— Tämän kevään neuvotteluissa on löydettävä sopimusteitse elementtejä, jotta yksittäisen opettajan työkuormaa voidaan keventää, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen totesi.

Teksti: Heta Lievonen

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen 
  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • Sopimusneuvottelut 2022 -sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä ovat aihetunnisteet #oajneuvottelee #lakko2022 #ArvoaAsiantuntijalle

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!

Jaa