• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Käyttökatko Omissa tiedoissa ja Edustettavat jäsenet -palveluissa ja muissa kirjautumista vaativissa palveluissa torstaista 7.12. klo 14 lähtien. Katko kestää seuraavaan aamuun noin klo 7:ään.

Sovitteluprosessit jatkuvat kunta-alalla ja yksityisellä opetusalalla

25.04.2022 - 13.55 Uutinen
Kuvituskuva

Kunta-alan osapuolet jatkoivat viikonloppuna neuvotteluja sovittelulautakunnan toimeksiannon mukaisesti. Osapuolet jättivät omat vastauksensa sovittelulautakunnalle lauantaina. Myös yksityisellä opetusalalla sovittelua jatkettiin viime viikolla. On vaikea ennustaa, missä vaiheessa ratkaisuja voisi olla luvassa.

Kunta-alalla kokoontuivat lauantaina kaikki sopimusalakohtaiset neuvotteluryhmät, joista OAJ:n jäseniä koskevat opetushenkilöstön sopimusta OVTESiä ja kunnallista yleistä sopimusta KVTESiä käsitelleet ryhmät.

Ryhmät kartoittivat, missä tekstikysymyksissä osapuolet ovat yksimielisiä ja missä erimielisiä, ja jättivät raporttinsa sovittelulautakunnalle lauantaina kello 21 mennessä.

Kunta-alan lakko toteutuu 3.–9.5., ellei sovintoratkaisua löydy sitä ennen. Kunta-alalla on myös voimassa koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto.

Yksityisen opetusalan sovittelu jatkui

Sivistan yksityisellä opetusalalla sovittelija antoi viime viikolla osapuolille tehtäväksi jatkaa keskinäistä työskentelyä. Seuraava tapaaminen sovittelijan johdolla on tällä viikolla.

Jollei ratkaisua löydy, yksityisen opetusalan lakko toteutuu 3.–10.5. viidessätoista helsinkiläisessä yksityiskoulussa sekä 3.–9.5. kahdessa tamperelaisessa yksityiskoulussa.

OAJ:n Sauna-keskustelufoorumilla järjestetään 2.5. live-tilaisuus, jonka aiheena on lakko tai muu kunta-alan ja yksityisen opetusalan ajankohtainen sopimustilanne.

Lue lisää Saunasta ja tilaa tunnukset etukäteen

Teksti: Heta Lievonen
Kuva: Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen 
  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!