• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ nostaa opettajien arvoa esiin – yhteisellä viestillä jo yli 11 000 allekirjoittajaa

24.02.2022 - 21.23 Uutinen
Kuvituskuva
Kampanjan visuaalisena elementtinä käytettävä vaikutusraita symboloi opettajien työn merkitystä. Sitä, miten tänään saatu oppi kantaa hedelmää pitkälle läpi elämän ja avaa ovia myös uusiin oivalluksiin.

Opettajien tehtävä on tulevaisuuden kokoinen, ja korvaamattomasta työstä on aika saada kunnon korvaus. Tätä opetusalan ammattilaisten yhteistä viestiä OAJ nostaa kevään aikana esiin valtakunnallisella kampanjalla.

OAJ:n Tehdään tulevaisuuksia -kampanjassa käynnistyy perjantaina 25 helmikuuta uusi vaihe. Eri puolilla Suomea sanomalehtien lukijat saavat lehden mukana kotiinsa kirjeen opetusalan ammattilaisilta.

Kirjeen sisältöä valmisteltiin huolella ja eri jäsenryhmiä kuunnellen. Lopullisessa muodossa se esiteltiin jäsenille sähköpostilla helmikuun alussa. Samalla jäseniä kutsuttiin allekirjoittamaan yhteinen viesti.

Nyt viestin on allekirjoittanut jo pitkälti yli 11 000 opetusalan ammattilaista. Allekirjoittaminen onnistuu kampanjan sivulla osoitteessa tehdääntulevaisuuksia.fi. 

Katso video: Kuusi opettajaa lukee yhteisen kirjeen

OAJ kutsuu koko Suomen mukaan kampanjaan

Tulevina viikkoina kampanjasisältöjä näkyy monessa eri kanavassa. Tavoitteena on, että viesti tavoittaa, herättää kiinnostusta ja saa alan ulkopuolisia pohtimaan uusistakin näkökulmista, mitä kaikkea opettajilta tänä päivänä vaaditaan.

Vuosi sitten keväällä Sitoutunut-kampanja tavoitti yli puolet suomalaisista. Samoin teki maailman opettajien päivänä käynnistynyt Kiitos, opettaja -kampanja.

Tänä keväänä kampanjafilmiä myöten tuodaan hyvin konkreettisesti esiin monen opetusalan ammattilaisen kokemusta, että heiltä vaaditaan jo liikaa, ja että viime vuosina yhä lisääntynyt sälä vaikeuttaa keskittymistä perustyöhön: oppimisen edistämiseen.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kampanjasivulla opettajien arkeen voi tutustua syvemminkin esimerkiksi neljän haastatteluartikkelin kautta. Jokainen kutsutaan myös mukaan kampanjaan, työskenteleepä itse opetusalalla tai ei.

Taloustutkimuksen tuore kyselytulos kertoo, että suomalaiset arvostavat opettajia valtavasti ja pitävät heitä tärkeinä koko yhteiskunnan kannalta. Tätä arvostusta voi osoittaa kampanjan yhteydessä vaikka pienilläkin teoilla.

Luonnollisesti kampanja muistuttaa myös siitä, että korvaamattomasta työstä on aika saada kunnon korvaus. OAJ tavoittelee parhaillaan käytävissä sopimusneuvotteluissa esimerkiksi monivuotista palkkaohjelmaa.

Herääkö kysymyksiä?

Kampanjaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia on koottu kampanjasivun loppuun. 

Jos sieltä ei löydy vastauksia, voit olla yhteydessä OAJ:n viestintäpäällikköön Heikki Pölöseen (heikki.polonen@oaj.fi).

 

Korvaamattomasta työstä on aika saada kunnon korvaus

Katso videolta tuhansien opetusalan ammattilaisten allekirjoittama viesti Suomelle

 

Tulevaisuuden kokoinen tehtävä

Opettajien tehtävä on tulevaisuuden kokoinen. Korvaamattomasta työstä on aika saada kunnon korvaus. Tutustu ja osallistu kampanjaan!

TEHDÄÄN TULEVAISUUKSIA
Jaa