• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n valtuustovaalien äänestysprosentti nousi yli 40 prosentin

06.04.2022 - 10.06 Uutinen
Kuvituskuva

Valtuustovaalien äänestysprosentti nousi edellisvaalien 37,4 prosentista 41,1 prosenttiin. Luku on järjestövaaleille korkea.

– Kiitos kuuluu äänestäjille ja ehdokkaille sekä kaikille niille, jotka ovat antaneet oman panoksensa vaalien eri vaiheissa. On hienoa, että tällaisena poikkeuksellisena keväänäkin löytyy aikaa ja innostusta yhteisille asioille, kiittelee vaaleista vastaava OAJ:n erityisasiantuntija Juha Makkonen.

Sähköisen ennakkoäänestyksen 28.2.–14.3. äänestysprosentti oli 27,7 ja varsinaisten äänestyspäivien 4.–5.4. jälkeen se nousi 41,1 prosenttiin. Tällä kertaa äänestettiin ensimmäistä kertaa pääasiassa sähköisesti. Vain vaalipiireissä OAJ-YSI Pohjanmaa ja OAJ-YSI Pääkaupunkiseutu sekä OAO TOOL oli käytössä uurnavaali varsinaisina vaalipäivinä.

– Äänestyskäyttäytymisen ja palautteen perusteella sähköinen äänestystapa on ollut jäsenille mieluinen, kertoo Makkonen.

Vaaleissa oli ehdolla 335 opetusalan ammattilaista, joista valitaan 150 varsinaista valtuutettua ja 150 varalle. Vaalien tarkistuslaskenta on parhaillaan käynnissä ja tulos julkaistaan perjantaina 8.4.2022.

Jaa