• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuvat

13.06.2022 - 12.11 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ on jatkanut neuvotteluja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjasta Hyvinvointialan työnantaja Halin kanssa. Osapuolet tapasivat viimeksi 2.6.2022.

Osaa yksityisissä päiväkodeissa työskenteleviä OAJ:n jäseniä koskevan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen neuvottelut ovat edelleen käynnissä. OAJ neuvottelee sopimuksen liityntäpöytäkirjasta.

– Neuvottelut ovat edenneet ja toivon, että saamme omalta osaltamme liityntäpöytäkirjan valmiiksi ennen kesälomia, OAJ:n neuvottelija Kirsi Sutton toteaa.

OAJ:n tavoitteena on saada jäsenille parannuksia työoloihin. Keskusteluissa on neuvoteltu erityisesti varhaiskasvatuksen opettajien sak-työaikaan liittyvistä asioista sekä ylimääräisiä vapaapäiviä koskevista määräyksistä.

Vaikka liityntäpöytäkirja saataisiin neuvoteltua valmiiksi, se jää odottamaan vielä koko yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksen hyväksymistä. Tällä hetkellä pääryhmän neuvotteluaikoja on Talentian uutisen mukaan sovittu juhannukseen saakka.

– Edellisellä neuvottelukierroksella sopimus hyväksyttiin aivan kesäkuun lopussa, toivotaan, että se on viimeistään silloin valmis myös tällä kierroksella, Sutton sanoo.

Vaikka yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyi 30.4., sopimuksettomassa tilassa on voimassa niin kutsuttu jälkivaikutus eli palkanmaksu jatkuu normaalisti, ja työtä tehdään samoilla ehdoilla kuin tähänkin asti.

Sopimusneuvottelut jatkuvat myös Sivistan ja Avaintan kanssa

OAJ ja Sivistystyönantajat jatkavat tänään iltapäivällä yksityisen opetusalan neuvotteluja. Avaintan neuvottelut jatkuvat tänään Avaintesin osalta ja huomenna Avainotesin osalta.


Teksti: Milla Eronen
Kuva: Leena Koskela 

Jaa