• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ylityö- ja vuorovaihtokielto yksityiselle sosiaalipalvelualalle

20.06.2022 - 11.35 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ aloittaa ylityö- ja vuorovaihtokiellon yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusten piirissä oleville jäsenilleen tiistaina 21.6. Samaan aikaan kiellon aloittavat myös JHL ja Talentia. OAJ:n jäsenistä kielto koskee osaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto astuu voimaan tiistaina 21.6.2022 kello 00.01 ja on voimassa toistaiseksi.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuskausi päättyi huhtikuun lopussa. OAJ on sopimuksessa mukana liityntäpöytäkirjalla. Pääsopijaosapuolet eivät ole päässeet uudesta sopimuksesta yhteisymmärrykseen.

Sopimuksettomassa tilassa on voimassa niin kutsuttu jälkivaikutus eli palkanmaksu jatkuu normaalisti ja työtä tehdään samoilla ehdoilla kuin tähänkin asti. Sopimuksettomassa tilassa ei ole kuitenkaan enää työrauhaa, joten tarpeen vaatiessa on myös mahdollista käyttää erilaisia järjestöllisiä toimia vauhdittamaan neuvotteluita. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa on kysymys tästä.

Yksityiseen sosiaalipalvelualan työehtosopimukseen kuuluu osa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista, erityisopettajista ja päiväkodinjohtajista. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on 790.

  • Lue ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa koskevat usein kysytyt kysymykset oaj.fi:stä https://www.oaj.fi/jasenyys/oaj-neuvottelee/ukk-ylityo--ja-vuoronvaihtokielto
  • Voit kysyä lisää ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta osoitteesta lakkovahti@oaj.fi

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!