• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Näin OAJ lobbasi keväällä 2023

09.08.2023 - 09.47 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ on halunnut lobbauksessaan sitoutua avoimuuteen. Siksi julkaisemme puolivuosittain avoimuustilinpäätöksen, jossa kerromme, keitä olemme lobanneet ja mistä aiheista. Kevään 2023 vaikuttamistyötä koskevat tiedot on nyt julkaistu verkkosivuillamme.

Eduskunta hyväksyi lobbauksen avoimuusrekisterilain sisällön kuluvan vuoden helmikuussa ja laki astuu voimaan 1.1.2024. Rekisterin tavoite on avata kansalaisille valtion päätöksentekoon kohdistuvaa vaikuttamista eli lobbausta ja sen merkittävyyttä.

Jo ennen avoimuusrekisterin käyttöönottoa haluamme avata omaa vuosittaista vaikuttamistyötämme: keitä poliittisia päättäjiä eli kansanedustajia, ministereitä ja ministereiden valtiosihteereitä sekä ministeriöiden johtoa, olemme lobanneet tärkeimmissä ajankohtaisissa edunvalvontateemoissamme.

OAJ:n edunvalvonnan pääpaino alkuvuonna 2023 oli vaikuttaa hallitusohjelmaan. OAJ on vaikuttamistyössään nostanut esiin mm. seuraavia teemoja:

Tutustu vuoden alkupuoliskon avoimuustilinpäätökseemme

Tutustu myös OAJ:n ensimmäiseen avoimuustilinpäätökseemme, joka koski vuoden 2022 jälkimmäistä puoliskoa. Se on julkaistu alkuvuodesta 2023.