• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Työhyvinvoinnin avustusten hakuaika alkoi

16.01.2023 - 09.04 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n työhyvinvointirahaston vuoden 2023 haku on avautunut. Avustusten hakuaika on 16.1.-10.3. Rahoitusta myönnetään uusiin, tänä alkaviin hankkeisiin.

Tämän vuoden hakukierros on OAJ:n työhyvinvointirahaston kolmas. OAJ perusti rahaston valtuuston päätöksellä syksyllä 2020 edistääkseen jäsentensä työhyvinvointia. 

Avustusten myöntämisen lähtökohtana on, että työhyvinvointi syntyy työssä ja työstä. Tukea ei siis myönnetä esimerkiksi vapaa-ajan virkistystoimintaan. Hyvä hanke hyödyttää työntekijää ja työyhteisöä mahdollisimman laajasti.

Työhyvinvointirahaston peruspääoma on 15 miljoonaa euroa ja se on osa neuvottelutoiminnan tueksi kerättyä järjestövalmiuden varantoa. Rahasto saa jakaa avustuksina vain tuottovarojaan.

Vuonna 2022 rahasto jakoi 1,5 miljoonaa euroa 56 kohteeseen ja ensimmäisellä hakukierroksella vuonna 2021 lähes miljoona euroa yhteensä 35 kohteeseen. Koska rahaston tuotot vaihtelevat, myös jaettavan tuen määrä voi vaihdella tuntuvastikin vuosittain.

Rahasto voi myöntää tukea jäsenten muodostamille yhteisöille ja OAJ:n yhdistyksille. Työyhteisöjen hakemissa hankkeissa työnantajan osuuden on oltava vähintään 20 prosenttia kokonaiskustannuksista. OAJ:n yhdistyksellä hakijana ei ole omarahoitusvelvollisuutta.

Rahasto voi jakaa myös stipendejä jäsenille opintonäyte- ja väitöskirjatyöhön, kun aiheena on koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan työhyvinvointi.

Lisätietoa hakuehdoista ja tämänvuotisista painotuksista löytyy rahaston sivuilta. Hakeminen tapahtuu sähköisessä Aspicore-järjestelmässä.