• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ jatkaa neuvotteluja ja pysyy tavoitteissaan 

22.05.2024 - 09.52 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ jatkaa neuvotteluja yksityisellä opetusalalla ja pyrkii aktiivisesti hakemaan ratkaisua. JHL:n ja Jytyn saavuttama neuvottelutulos ei vaikuta OAJ:n tavoitteisiin ja etenemiseen. 

Yksityisten koulujen ja oppilaitosten opettajat ovat olleet sopimuksettomassa tilassa jo huhtikuun alusta lähtien. Alalla oli ensimmäinen lakko huhtikuussa ja toinen toukokuussa. Valtakunnansovittelija on jättänyt työriitaan tähän mennessä yhden sovintoehdotuksen, jonka OAJ hylkäsi. 

Yksityisten koulujen ja oppilaitosten hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä edustavat JHL ja Jyty ilmoittivat 21.5. päässeensä neuvottelutulokseen Sivistan kanssa.

– Tämä ei vaikuta OAJ:n toimiin eikä tavoitteisiin. Osallistumme sovitteluun ja jatkamme neuvotteluja opetushenkilöstön ratkaisusta kuten tähänkin asti. Tavoitteenamme on palkkaratkaisu, joka turvaa yksityisen opetusalan vetovoimaa, kilpailukykyä ja houkuttelevuutta, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos tähdentää. 

Lindroos toteaa, että ratkaisuun pääseminen neuvottelemalla olisi sekä OAJ:n että Sivistan etu.  

– Tilanne ratkeaa, kun Sivista esittää uusia elementtejä, joista yhteinen näkemys palkkakehityksestä voisi rakentua. Olemme valmiit jatkamaan sovittelua ja neuvotteluja niin pitkään, kun tilanne sitä vaatii, Lindroos vakuuttaa. 

OAJ ja Sivista tapaavat sovittelussa seuraavan kerran maanantaina 27.5.    

JHL ja Jyty pääsivät 21.5. neuvottelutulokseen Sivistan kanssa myös ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten palkoista ja työehdoista. Myös tämä ratkaisu koskee vain hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä. Näin se ei vaikuta koulujen ja oppilaitosten opetushenkilöstöön.