• logo
  • logo
Organisationen

OAJ:s fullmäktigemöte har öppnats – idag bjuds på EU-valpanel i Facebook-sändning

08.05.2019 - 13:33 Nyheter
Illustration
Fullmäktigeordföranden Tiina Karjalainen och ledamöterna är samlade i Helsingfors.

OAJ:s fullmäktige med 150 ledamöter samlas i Akavahuset från onsdag till fredag. På onsdagen ordnas en EU-valpanel som du kan följa med i direktsändning på vår Facebook-sida.

Det tredagar långa fullmäktigemötet öppnades klockan 13 av ordföranden Olli Luukkainen. Under öppningsdagen kommer bland annat de olika lärargrupperna att sammanträda och en EU-valpanel ordnas.

Följ med valpanelen på vår Facebook-sida

På onsdagen klockan 13.30-15 följer fullmäktigeledamöterna med valpanelen för kandidater i Europaparlamentsvalet. Med och diskutera är Miapetra Kumpula-Natri (SDP), Arto Luukkanen (Sannfinländarna), Henna Virkkunen (Samlingspartiet), Mirja Vehkaperä (Centern) och Fatim Diarra (De Gröna).

Du kan följa med panelen direkt på OAJ:s Facebook-sida. Sändningen kan också ses i efterhand.

Styrelsens frågestund

På torsdagen ges en översikt med aktuella intressebevaknings- och organisationsfrågor.

Under styrelsens frågestund kan ledamöterna tentera styrelsemedlemmarna. Det har kommit en mängd frågor i förväg, bland annat om målställningen för den kommande avtalsrörelsen, hur specialundervisning ordnas, lärarregistret, lärarbristen inom småbarnspedagogiken, årsarbetstidsförsöket i grundskolan och om årsarbetstiden inom yrkesutbildningen.

 

Dela