Förhandlingsresultat för den privata undervisningssektorn

24.03.2020 - 09:48 Nyheter
Illustration

OAJ och Bildningsarbetsgivarna nådde i natt ett förhandlingsresultat för den privata undervisningssektorn. Samtidigt fick man i mål avtalsförhandlingarna för lärarna i vuxenutbildningscenter. Uppgörelsen gäller över 8 000 OAJ-medlemmar.

Förhandlingarna för den privata undervisningssektorn har historiskt avslutats innan en lösning har nåtts för kommunsektorn. Förhandlingarna påskyndades på grund av den pågående coronaepidemin; man förhandlade intensivt de senaste dagarna och från morgon till kväll under veckoslutet.

— Det är bra att vi fick ett förhandlingsresultat för den privata undervisningssektorn. Nu är kursen utstakad för undervisningssektorn och de offentligt finansierade branscherna, vilket kan påskynda de andra pågående förhandlingarna och skapa mera stabilitet på arbetsmarknaden, säger OAJ:s ordförande Olli Luukkainen.

Vi berättar om avtalsinnehållet först efter att förhandlingsresultatet har godkänts av avtalsparternas  beslutsfattande organ. OAJ:s inkomst- och lönepolitiska kommitté och styrelse behandlar förhandlingsresultatet torsdagen den 26 mars.

Också fackförbunden JHL ja Jyty är avtalsparter. Förhandlingsresultatet måste godkännas av alla avtalsparter före vi har ett nytt avtal.

Nyheten uppdtaerad 24.3. klo 15.05:

Avtalsperioden skulle vara 24 månader och uppgörelsen följa den allmänna linjen. Bestämmelserna om arbetstidsförlängningen slopas.

 

OAJ förhandlar

  • Funderar du på någon avtalsfråga? I Arbetslivsguiden finns information om avtalsinnehåll. Du kan också diskutera med förtroendemannen på din arbetsplats.
  • OAJ förhandlar för medlemmarnas del och målet är att nå bästa möjliga avtal. 
  • Läs mera förhandlingssidan!
  • Det finns nio tjänste- och arbetskollektivavtal som gäller för OAJ-medlemmarna. Du hittar alla avtal här.
  • Hej medlem, se till att dina medlemsuppgifter alltid är korrekta ! 
  • Följ med förhandlingarna också i sociala medier och delta i diskussionen med taggarna #oajförhandlar #oajneuvottelee.

Överväger du medlemskap? Läs mera om medlemsförmånerna här. Välkommen med!