Förhandlingsresultat också för universiteten och övningsskolorna

24.03.2020 - 14:18 Nyheter
Illustration

I förhandlingarna med Bildningsarbetsgivarna nåddes igen ett betydande förhandlingsresultat. Det gäller det allmänna kollektivavtalet för universitet och kollektivavtalet för universitetens övningsskolor. Uppgörelsen gäller över 2 000 OAJ-medlemmar.

Nu finns det alltså förhandlingsresultat för alla avtal inom Bildningsarbetsgivarnas avtalsområde. Aldrig förr har avtalslösningarna för den privata undervisnings- och forskningssektorn blivit färdiga före kommunsektorn. Förhandlingarna vid Bildningsarbetsgivarnas förhandlingsbord påskyndades av coronaepidemin och ett förhandlingsresultat nåddes i god tid innan avtalsperioden går ut den 31 mars.

För vår del är det FOSU som handhar universitetsavtalet, men OAJ är en av förhandlingsorganisationens huvudförhandlare. OAJ förhandlar direkt med Bildningsarbetsgivarna om anställningsvillkoren för övningsskolornas undervisningspersonal.

Vi berättar om avtalsinnehållet först efter att förhandlingsresultatet har godkänts av avtalsparternas beslutsfattande organ. OAJ:s styrelse behandlar förhandlingsresultatet för universiteten. Också FOSU:s beslutande organ tar ställning till förhandlingsresultatet.

Också fackförbunden JHL och Pro är avtalsparter för universitetssektorn och förhandlingsresultatet måste godkännas av alla avtalsparter.

 

OAJ förhandlar

  • Funderar du på någon avtalsfråga? I Arbetslivsguiden finns information om avtalsinnehåll. Du kan också diskutera med förtroendemannen på din arbetsplats.
  • OAJ förhandlar för medlemmarnas del och målet är att nå bästa möjliga avtal. 
  • Läs mera förhandlingssidan!
  • Det finns nio tjänste- och arbetskollektivavtal som gäller för OAJ-medlemmarna. Du hittar alla avtal här.
  • Hej medlem, se till att dina medlemsuppgifter alltid är korrekta ! 
  • Följ med förhandlingarna också i sociala medier och delta i diskussionen med taggarna #oajförhandlar #oajneuvottelee.

Överväger du medlemskap? Läs mera om medlemsförmånerna här. Välkommen med!