Fullmäktige samlas på onsdag – vi streamar öppningen

21.11.2023 - 11:14 Nyheter
Illustration
Foto Jarkko Mikkonen, vårfullmäktige 2023

OAJ:s fullmäktige samlas den 22–24 november i Helsingfors. Fullmäktige sammanträder nu med 153 ledamöter då lärarstuderandena för första gången har en beslutsfattande representation.

Fullmäktige kommer bland annat att behandla aktuella intressebevaknings- och organisationsärenden samt arbeta med organisationens nya strategi. OAJ-medlemmarna kan logga in och bekanta sig med föredragningslistan (klicka först till finska sidan och skrolla sedan längst ner).

På torsdag 23.11 avbryts fullmäktigearbetet så att de fullmäktigemedlemmar som vill kan delta i OAJ:s manifestation. Vi kräver en bättre arbetsmarknadspolitik och motsätter oss en lagstadgad exportdriven arbetsmarknadsmodell. Vi samlas på Narinkens torg i Helsingfors med början klockan 16.

Vi direktsänder arbetsministerns hälsning och OAJ-ordförandens öppningstal

Arbetsminister Arto Satonen framför statsmaktens hälsning på onsdag 22.11 kl. 10.00 och kl. 10.20 håller OAJ:s ordförande Katarina Murto öppningstalet.

Vi direktsänder båda talen – klicka här. (länken öppnas i YouTube)
 
Följ också med OAJ i Instagram, det är SOOL:s fullmäktigerepresentant Mira Laurinantti som delar med sig av fullmäktigehändelser.

Fullmäktige samlas den 22–24 november i Helsingfors. Fullmäktige är OAJ:s högsta beslutsfattande organ och har 153 medlemmar. Ledamöterna väljs för fyra år och ordförandena för två år i taget.

 

Dela