• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

OAJ kannattaa valtion korvaavan kunnille tilapäistä suojelua hakevien tai saavien-, kansainvälistä suojelua hakevien- tai ilman oleskeluoikeutta olevien lasten varhaiskasvatuksen järjestämisen kustannuksia

Hallitus esittää kunnille valtionavustuksella korvausta varhaiskasvatuksen järjestämiseen tilapäistä suojelua hakeville tai saaville lapsille, kansainvälistä suojelua hakeville taikka ilman oleskeluoikeutta oleville lapsille, joilla ei ole Suomessa kotikuntaa.

14.10.2022 Lausunto
”Korkeakoulujen osaava henkilöstö on yhteiskunnalle kohtalonkysymys” – OAJ julkisti tiede- ja innovaatiopoliittiset linjauksensa

OAJ on julkistanut tiede- ja innovaatiopoliittiset linjauksensa, joilla haetaan parannusta korkeakoulujen opetus- ja tutkimushenkilöstön työoloihin. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen pitää olla houkuttelevia työpaikkoja, ja yhteiskunnan kehittämisen on perustuttava tutkimukseen ja tietoon.

13.10.2022 Uutinen
OAJ: Koulutustason nosto vaatii rahaa ja suunnitelman

Maanantaina julkaistiin pysäyttävät tutkimustulokset, joiden mukaan nuorten suomalaisten koulutustaso on pudonnut selvästi alle kehittyneiden maiden keskitason. OAJ painottaa, että tilanteen korjaaminen vaatii konkreettisia toimenpiteitä ja rahaa, pelkkä tavoitteen asettaminen ei riitä.

03.10.2022 Uutinen
OAJ: Ammatillisen koulutuksen kehittämisessä kuultava opettajia

Toisen asteen koulutusta ja sen rahoitusta ollaan uudistamassa. OAJ:n mielestä hankkeen valmistelua olisi pitänyt jatkaa seuraavalle hallituskaudelle. OAJ katsoo, että rahoitus pitäisi uudistaa kokonaisuutena, ei osissa, kuten nyt on tapahtumassa.

29.09.2022 Uutinen
OAJ: Valmistavasta opetuksesta pitää tehdä oppijan subjektiivinen oikeus

Valmistavan opetuksen ja oman äidinkielen opetuksen nykyiset resurssit eivät riitä antamaan oppijoille riittävää tukea, kertoo Koulutuksen arviointikeskus Karvin tuore selvitys. OAJ ehdottaa ratkaisuksi, että valmistava opetus kirjataan lakiin oppijan subjektiiviseksi oikeudeksi ja sen rahoitusta lisätään.

13.09.2022 Uutinen
OAJ kannattaa opetus- ja kulttuuriministeriön SORA-lainsäädännön muutoksia

OAJ lausui opetus- ja kulttuuriministeriölle SORA-lainsäädännön muutosehdotuksista, ja kannatti niitä kaikkia. Muutokset ovat perusteltuja ja tarpeellisia.

30.08.2022 Lausunto
Tule ammattikasvatuksen aamukahveille vahvistamaan osaamistasi!

OAJ ja Okka-säätiö järjestävät syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana webinaarisarjan, jossa pureudutaan elinvoimaisen ja kestävän työelämän kehittämistarpeisiin ja siihen, miten koulutuksella vastataan näihin odotuksiin. Webinaarit järjestetään yhteistyössä ammattikorkeakoulujen ammatillisten opettajakorkeakoulujen verkoston kanssa.

24.08.2022 Tapahtuma
Painava sana: Kotoutumiskoulutuksen ongelmiin pitää vastata nyt

Kielen oppiminen on avain kotoutumiseen ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Suomen kieltä maahanmuuttotaustaisille opettavana tiedän omien ja lukuisten kollegoideni kokemusten pohjalta, että kotoutumiskoulutus ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Pulmia voitaisiin korjata pienilläkin teoilla, kunhan päättäjiltä löytyisi tahtoa ja resursseja, Heidi Naukkarinen kirjoittaa. 

30.05.2022 Blogi
Opettajarekisterin perustaminen etenee – OAJ kiittää

Uuden tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen ilmoitus opettajarekisterin toteuttamisesta ilahdutti OAJ:n hallitusta.

06.05.2022 Uutinen
Ekonomisti Vesa Vihriälä: ”Koulutus on kilpailuetumme”

Vesa Vihriälän mukaan osaavat opettajat ovat yksi suomalaisen koulutusjärjestelmän vahvuuksista. Koulutus tarjoaa henkistä pääomaa ja luo perusedellytykset uusien innovaatioiden luomiselle, soveltamiselle ja kehittämiselle. Jotta kansainvälisessä kilpailussa pärjätään, pitää kaikkien saada riittävät riittävät perustaidot.

04.04.2022 Uutinen