• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ: Hallitusohjelmassa oikean suuntaiset painotukset oppimisen tuen vahvistamisesta – rahoituksella voidaan saavuttaa kuitenkin vain osa hallitusohjelman kunnianhimoisista tavoitteista

20.10.2023 - 12.15 Lausunto
Kuvituskuva

OAJ antoi lausuntonsa eduskunnan valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaostolle. Lausunto käsitteli vuoden 2024 valtion talousarvion lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen hallitusohjelman kirjauksia ja rahoitusta.

OAJ korostaa lausunossaan, että yleisen kehittämisen sijasta lukiot ja ammatilliset oppilaitokset kaipaavat kipeästi riittäviä resursseja tukiopetukseen, erityisopetukseen ja opinto-ohjaukseen. Ensi vuodelle myönnetty kymmenen miljoonaa euroa on oikein kohdennettuna tarpeellinen lisäresurssi.

Lisäksi OAJ korostaa aikuiskoulutustuen kehittämistä sen lakkauttamisen sijaan. Tuen romuttaminen osuisi pahasti ammatillisten oppilaitosten opettajien saatavuuteen ja heikentäisi jo kelpoisten opettajien mahdollisuuksia lisäkouluttautua tarpeellisiin opinto-ohjaajan ja erityisopettajan tehtäviin. OAJ tuo lausunnossaaan esiin myös tarpeen edetä opettajarekisterin perustamiseen viipymättä ja varata tähän työhön resurssit jo vuodelle 2024.

Lataa ja lue koko lausunto

Jaa