• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n valtuusto vaatii investointeja kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen

10.05.2019 - 14.52 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n valtuusto vaatii videoidussa kannanotossaan tulevalta hallitukselta investointeja kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen.

Opetusalan Ammattijärjestön valtuusto muistuttaa, että tänäkin lukuvuonna yli miljoona suomalaista on koulutuksen piirissä. He oppivat uusia tietoja ja taitoja ja sivistyvät. Lapsille, nuorille ja kaikenikäisille oppijoille aukeaa uusia polkuja tulevaisuuteen.

— Jokaisella näistä miljoonasta oppijasta on opettaja, joka antaa henkilökohtaista tukea, edistää oppimista ja auttaa ottamaan elämässä seuraavan askeleen. Auttaa tätä löytämään omat vahvuutensa ja paikkansa osana yhteiskuntaa. On kyse Suomen tulevaisuudesta. Siksi on tärkeää, että tuleva hallitus investoi laadukkaaseen opetukseen ja kasvatukseen sekä tieteeseen ja tutkimukseen, valtuuston puheenjohtaja Tiina Karjalainen toteaa.

— Yhteiskunnan ja työelämän muutoksen myötä on yhä tärkeämpää, että kaikilla on mahdollisuus kehittää itseään ja sivistyä läpi elämän. Tähän tarvitaan riittävästi tukea osaavilta opettajilta, Karjalainen tähdentää.

Valtuusto kysyy, miten uusi hallitus varmistaa sen, että opettajilla on kaikilla koulutusasteilla mahdollisuus tehdä työnsä hyvin.

— Se on kynnyskysymys OAJ:lle ja koko maamme tulevaisuudelle. Emme pyydä, vaan vaadimme: päättäjä, investoi kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen, valtuusto toteaa.

Katso valtuuston kannanotto

Eduskuntavaalit 2019: Tutustu ratkaisuehdotuksiimme!

Huomispäivän Suomea tehdään joka ikinen päivä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri maan. Tutustu 37 ratkaisuehdotukseemme ja tarkista oman vaalipiirisi opettajataustaiset ehdokkaat!

Koulutus ratkaisee