• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kunta-alan OAJ:läiset toisen kerran ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon 

14.03.2022 - 12.03 Uutinen
Kuvituskuva

Kunta-alalla tulee voimaan toinen koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau.

Kunta-alan OAJ:läisillä alkaa toisen kerran ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Kielto alkaa maanantaina 21.3. klo 0.01 ja päättyy sunnuntaina 27.3. klo 23.59.

OAJ:n jäsenistä kielto koskee laajimmin varhaiskasvatuksen opettajia, jotka ovat työsuhteisia. Viranhaltijat eivät saa lain mukaan osallistua muihin järjestöllisiin toimiin kuin lakkoon. 

OAJ puolustaa järjestöllisillä toimilla opettajien asemaa ja alan vetovoimaisuutta. Ylityö- ja vuoronvaihtokielloilla pyritään vaikuttamaan kuntatyönantajaan ja luomaan painetta neuvottelujen etenemiselle. Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo on päättynyt 28.2., ja kiistaa ratkotaan tällä hetkellä valtakunnansovittelijan johdolla.

Juko ja Jau jäsenliittoineen ovat antaneet myös kaksi lakkovaroitusta. Molemmat koskettavat myös OAJ:n jäseniä: ensimmäinen Jyväskylän ja Rovaniemen ja toinen Tampereen ja Kuopion kaupunkien palveluksessa olevia opettajia. Seuraa OAJ:n uutisointia oaj.fi/ajankohtaista.

Kysymys-vastauspatteri selventää 

OAJ on koonnut yleisiä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta sekä vastauksia niihin. 

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!