• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n valtuustoon valituista yli puolet on uusia

08.04.2022 - 12.53 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n valtuustovaalin tarkistettu ja vahvistettu tulos on nyt selvillä. Valtuustoon valittiin 150 varsinaista ja 136 varajäsentä. Kokoonpano muuttuu huomattavasti, sillä tärkeässä luottamustoimessa aloittavista 84 on uusia.

OAJ:n jäsenet äänestivät valtuustovaaleissa selvästi neljän vuoden takaisia vaaleja aktiivisemmin. Äänestysprosentti nousi edellisvaaleista reilusti, eli 37,4 prosentista 41,1 prosenttiin. Hyvä prosentti kertoo siitä, että OAJ:n jäsenillä on aito halu vaikuttaa oman ammattijärjestönsä toimintaan

- OAJ:n vaaleissa äänestettiin paljon vilkkaammin kuin muiden suurten ammattijärjestöjen viimeaikaisissa vaaleissa. Parantunut äänestysaktiivisuus antaa uudelle valtuustolle aiempaa vahvemman mandaatin edistää tärkeiksi katsottuja asioita, toteaa vaaleista vastaava erityisasiantuntija Juha Makkonen tyytyväisenä.

Edellisissä vaaleissa vielä vieraalta tuntunut sähköinen äänestystapa houkutteli tällä kierroksella. Ennakkoäänestys oli sähköinen kaikissa vaalipiireissä, ja varsinaisiksi vaalipäiviksi uurnavaalin valitsi enää kolme vaalipiiriä.

- Sähköisen äänestyksen voidaan katsoa selvästi lyöneen nyt läpi, koska yli 90 % kaikista äänistä annettiin sähköisesti, kertoo Makkonen.

Uusi valtuusto perehdytetään tehtäviinsä valtuuston neuvottelupäivillä huhtikuussa, ja ensimmäinen valtuuston kokous pidetään 9.–11.5. Ensi töikseen valtuusto valitsee järjestölle uuden puheenjohtajan ja hallituksen.

Kiitos kaikille äänestäjille, ehdolla olleille ja vaalien eteen uurastaneille, sekä onnittelut tärkeään tehtävään valituille. Valtuustovaalien tulokseen voit tutustua tästä.

11.4. Korjattu varavaltuutettujen määrä 150->136 Suurinta mahdollista määrää ei voitu valita, sillä kaikissa vaalipiireissä ei ollut riittävästi ehdokkaita täyttämään varasijoja.

Jaa