• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ammattikorkeakoulujen sopimusneuvottelut tiivistyvät

18.01.2024 - 12.57 Uutinen
Kuvituskuva

Ammattikorkeakoulujen omaa työehtosopimusta koskevat neuvottelut ovat tiivistyneet kuluvalla viikolla. Osapuolet ovat istuneet 12.1. lähtien neuvotteluissa päivittäin, mutta neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan monia isoja kysymyksiä on yhä ratkaisematta.

OAJ ja neuvottelujärjestö YTN ovat valmistelleet uutta amk-sopimusta Sivistysala Sivistan kanssa marraskuusta 2023 lähtien. Uusi työehtosopimus koskisi ammattikorkeakoulujen koko henkilöstöä, joista OAJ:n jäseniä on noin 4 000. Työehtosopimus koskisi kaikkia muita opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan ammattikorkeakouluja paitsi Avaintaan kuuluvaa Turun ammattikorkeakoulua.

– Olemme neuvottelupöydässä kylläkin tähän mennessä käsitelleet uuden sopimuksen sisällön luku luvulta sekä joukon muita sopimusmääräyksiä, mutta OAJ:n näkemyksen mukaan monia merkittäviä kysymyksiä on yhä auki, neuvottelujohtaja Lindroos toteaa.

Neuvottelupäällikkö Pasi Repo kertoo, että ainakin OAJ:lla on valmius tarvittaessa jatkaa neuvotteluja myös viikonloppuna. Neuvottelujen etenemistä voi seurata OAJ:n ylläpitämältä seurantasivustolta.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstön palkat ja työehdot ovat tähän asti määräytyneet Sivistan yksityisen opetusalan työehtosopimuksesta. Se on voimassa 31.3.2024 asti, ja sitä sovelletaan sivistalaisissa ammattikorkeakouluissa, kunnes uusi työehtosopimus on voimassa.