Fyra intressebevakningstips för Educa

20.01.2021 - 11:34 Nyheter
Illustration

Den riksomfattande utbildningsmässan Educa sänds i år på nätet. Programmet är mångsidigt och här får du fyra intressebevakningstips för lördagen den 30 januari. PS Svenska Hörnan direktsänder redan den 27 januari.

Lärarna inom småbarnspedagogik över till undervisningssektorns avtal

Kom och lyssna på huvuddragen i övergången från det allmänna kommunala avtalet till undervisningssektorns avtal. Vi tar också upp andra aktuella ämnen för lärarna inom småbarnspedagogik och förskoleundervisning. OAJ:s specialsakkunniga Kirsi Sutton och Auli Setälä har ordet.

Tapahtuu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa
30.1.2021 10:15–10:45

Avtalsöverföringen förenhetligar ställningen för lärarna inom småbarnspedagogik

Lärarnas upphovsrättigheter

Vad borde varje lärare veta om sina upphovsrättigheter? Kopiostos jurist Kirsi Salmela och OAJ:s jurist Ira Hietanen-Tanskanen berättar.

Viisi faktaa opettajan tekijänoikeuksista
30.1.2021 10:30–11:00

Läs om upphovsrätten i läraryrket

Ändringar i yrkeslärarnas årsarbetstid

OAJ:s ledande specialsakkunniga i arbetsmarknadsfrågor Markku Perttunen klargör de centrala ändringarna i årsarbetstidsavtalet för de kommunala yrkeslärarna.

Ammatillinen vuosityöaika muuttuu
30.1.2021 15:15–15:45

Läs mera om arbetstiden för kommunala yrkeslärare

Utmaningar i timlärarnas arbete

Timlärarnas utmaningar i arbetet diskuteras av Larissa Aksinovits som är ordförande för Oman äidinkielen opettajat, kulturredaktören Aleksis Salusjärvi, timlärare i bisyssla Anri Tuohimäki, rektor och OAJ-fullmäktigeledamot Jukka Sarpila samt OAJ:s förhandlingsdirektör Petri Lindroos. Som exempel diskuteras arbetsbeskrivningen och arbetsdagens längd för lärare i det egna modersmålet och ambulerande lärare.

Tuntiopettajien opetusvelvollisuus ja työn haasteet
30.1.2021 17:15–18:00

Läs mera om lärarnas arbetstider

OAJ:s tips till timlärare (fi)

Och mycket annat!

Educa går av stapeln på nätet 29–30.1.2021. Se hela programmet och följ med på educa.messukeskus.com och oaj.fi/educa. Registrera dig med!

Hörnans direktsändning onsdagen den 27 januari

Educamässans Hörna 2021 blir en livesändning varvat med intervjuer, paneldiskussioner och videoinslag. Tittarna kan ta en aktiv roll i diskussionerna. FSL bjuder på musik av den finlandssvenska artisten Nightbird.

Läs mera om Hörnans sändning

Dela