• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Sivista käynnistää neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta – OAJ:n asema on jatkossakin vahva

12.10.2023 - 16.26 Uutinen
Kuvituskuva

Sivistystyönantajat on kutsunut OAJ:n neuvottelemaan ammattikorkeakoulujen omasta työehtosopimuksesta. OAJ:n ja jäsenten asema pysyy vahvana, sillä OAJ olisi myös uudessa sopimuksessa suurin ja edustavin ammattiliitto.

Sivistystyönantajat haluaa neuvotella ammattikorkeakouluille oman työehtosopimuksen. Sivista on lähettänyt OAJ:lle ja YTN:lle kutsun neuvottelupöytään.

OAJ:n hallitus päätti kokouksessaan aiemmin tällä viikolla, että mikäli kutsu neuvottelupöytään tulee, OAJ on valmis osallistumaan uutta sopimusta koskeviin neuvotteluihin.

– OAJ:n neuvotteluasema säilyy yksityisellä opetusalalla vahvana. Olemme jatkossakin keskeinen sopijaosapuoli nykyisessä yksityisen opetusalan sopimuksessa, vaikka ammattikorkeakoulut erotetaan omaksi sopimuksekseen. Olemme myös tulevassa ammattikorkeakouluja koskevassa työehtosopimuksessa ja neuvottelupöydässä suurin ja edustavin ammattiliitto, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto muistuttaa.

– Valmistaudumme neuvotteluihin huolellisesti ja asetamme neuvottelutavoitteet yhdessä jäsenten edustajien kanssa. Jäsenille on syksyllä eri puolilla Suomea tarjolla muun muassa jäseniltoja, joissa keskustellaan tulevista neuvotteluista ja niihin liittyvistä tavoitteista, neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo.

Tähän asti ammattikorkeakoulujen työntekijöiden palkkauksesta ja työehdoista on sovittu Sivistystyönantajien yksityisen opetusalan työehtosopimuksessa, jota tarkentaa ammattikorkeakoulujen liite 14.

Nykyinen sopimus on voimassa 31.3.2024 saakka ja sen soveltaminen jatkuu, kunnes osapuolet ovat päässeet sopuun uudesta työehtosopimuksesta.

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela

Tulevaisuus tarvitsee täyden tiimin

OAJ on ainoa akavalainen opetus- ja tutkimusalaa edustava järjestö, joka on sopijaosapuolena yksityisen opetusalan työehtosopimuksessa, joka määrittelee työehdot ammattikorkeakouluissa työskenteleville. Lue lisää ja liity mukaan!

täysitiimi.fi