• logo
  • logo

Lärarna väl representerade på SuomiAreena

12.06.2019 - 15:35 Nyheter
Illustration

Utbildning, fostran och forskning är starkt framme på SuomiAreena i Björneborg då OAJ är en av årets huvudsamarbetspartners. Nu har vi publicerat vårt program i sin helhet.

Årets tema för SuomiAreena är framtida kompetens och innovationer. Finlands största sociala samhälleliga diskussionsevenemang ordnas i Björneborg den 15–19 juli 2019.

Utbildning diskuteras i år mera än tidigare. OAJ erbjuder program som tangerar alla utbildningsstadier; från småbarnspedagogik till högskoleutbildning.

– En tredjedel av Finlands ekonomiska tillväxt är tack vare utbildning och två tredjedelar tack vare innovationer. Och skolvärlden kryllar av innovationer. Enligt min åsikt har Li Andersson rätt i att utbildningsministern har den viktigaste portföljen, konstaterar Petri Kääriäinen som är OAJ:s första vice ordförande.

Klicka här för att ta en titt på OAJ:s program. En del programpunkter streamas på webben så du kan följa med till exempel från sommarstugan.

Kom också gärna med i vårt Facebook-evenemang!

Pop up-skola och andra programplock

  • Välkommen till vår pop up-skola i Porin Lyseo onsdagen den 17 juli.  Pop up-skolan bjuder på över trettio olika punkter som presenterar dagens skola. Kom med i ett historiskt äventyrsspel, delta i elektroniska studentskrivningar eller bygg en robot. PS De femhundra första skolbesökarna får en avgiftsfri skollunch.

  • Hur går det för utbildningen i framtiden? Den nya regeringen drar upp riktlinjerna för utbildningen; har nedskärningarna förpassats till historien och har man istället gjort stora utbildningsinvesteringar? Hur är det med läroplikten och lärardimensioneringen? Bland annat de här frågorna diskuteras i onsdagens politiska diskussion.

  • Sjung skolsånger tillsammans med Diandra. Onsdagen den 17 juli sjunger vi de käraste skolsångerna tillsammans med sångaren Diandra. Jukka Nykänen är pianist, ackompanjatör och arrangör.

  • Kom och lyssna på vår stora utbildningsdebatt. Torsdagen den 18 juli ordnas en sex timmar lång diskussion om hur utbildningen stödjer Finlands framgång. Vi diskuterar också rättvisa betyg, lärarnas välmående, integration och miljöfrågor. President Tarja Halonen deltar i klimatdiskussionen.

Se hela programutbudet här (fi)