• logo
  • logo

OAJ jatkaa poliittiseen mielenilmaukseen valmistautumista yksityisissä päiväkodeissa

02.10.2018 - 12.30 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ pitää voimassa päätöksensä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa yksityisissä päiväkodeissa ensi maanantaina.

Maan hallitus kertoi tiistaina tehneensä muutoksia esitykseensä, jolla se haluaa heikentää työntekijän irtisanomissuojaa. Hallitus esitti nyt, että muutokset koskisivatkin alle kymmenen henkeä työllistäviä yrityksiä aiemmin esitettyjen 20 hengen yritysten sijaan.

OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mukaan muutoksilla ei ole vaikutusta OAJ:n tuleviin järjestöllisiin toimiin. Sen sijaan koko esityksen valmistelu nykyisestä lähtökohdasta irtisanomislakina tulee keskeyttää, Luukkainen sanoo.

– Mikään oleellinen ei muuttunut. Yhdenvertaisuutta ollaan edelleen murtamassa ja se on periaatekysymys. Hallituksen tulisi keskittyä toimiin, jotka oikeasti lisäävät työllisyyttä. Ei tällaiseen, jolla helpotetaan lähinnä henkilöiden vaihtamista työpaikoilla. Me jatkamme järjestöllisiä toimia, mutta olemme toki koko ajan valmiudessa etsimään yhdessä todellisia työllisyyttä lisääviä toimia, Luukkainen sanoo.

OAJ:n aloittama ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia yksityisissä päiväkodeissa työskenteleviä OAJ:n jäseniä.

Lisätietoa ja ohjeita tilanteesta voit lukea täältä.

Jaa