• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

SuomiAreenan pop up -koulun ruokalistalle äänestettiin uunimakkara ja perunasose

04.06.2019 - 13.05 Uutinen
Kuvituskuva

SuomiAreenassa vierailevat pääsevät kokemaan heinäkuussa nykykoulun. Osa tätä kokemusta on aito kouluruokailu, joka järjestetään 17.7. osana pop up -koulua. Äänestyksen perusteella koulun ruokalistalle valikoitui uunimakkara ja perunasose.

OAJ on yksi heinäkuussa Porissa järjestettävän SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista. Osana ohjelmaansa OAJ järjestää keskiviikkona 17. heinäkuuta pop up -koulun, kun Porin lyseon ovet avautuvat koko kansalle. Pop up -koulussa tarjotaan myös maksuton kouluruokalounas.

Uunimakkara äänestettiin ruokalistalle

Toukokuussa OAJ:n jäsenet ja muut järjestön sivuilla kävijät saivat äänestää, minkä ruoan he haluaisivat pop up -koulun ruokalistalle. Äänestettävät ruoat valikoituivat porilaisten koululaisten suosikkikouluruoista.

Äänestystuloksen perusteella kouluruokailussa syödään uunimakkaraa ja perunasosetta. Ruokailijoille on tarjolla myös kasvisvaihtoehto. Myös yleisimmät erityisruokavaliot huomioidaan.

Maksuton kouluruokailu 500:lle

Kouluruokalounas tarjotaan viidellesadalle ensimmäiselle. Lounas on maksuton, mutta halutessaan kävijät voivat maksaa lounaasta. Vapaaehtoisista maksuista kerätyt varat ohjataan hyväntekeväisyyteen Nenäpäivä-säätiölle. Ruokaa on tarjolla Porin lyseolla 17. heinäkuuta klo 11–13 tai niin kauan kuin ruokaa riittää. 

Lounaan tarkoituksena on tuoda esille nykyaikaista kouluruokailua ja ruokakasvatusta päättäjille sekä muille SuomiAreenan kävijöille. OAJ järjestää lounaan yhteistyössä Ruokakasvatusyhdistys Ruukun ja ELO-säätiön kanssa. Käytännön järjestelyistä vastaa Porin palveluliikelaitos.

SuomiAreenassa tarjolla tuhdisti koulutusasiaa

Kouluruokailu on osa OAJ:n järjestämää pop up -koulua, jonka tarkoituksena on tutustuttaa SuomiAreenan kävijät nykykouluun. Ruokailun lisäksi pop up -koulussa on tarjolla ohjelmaa varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Tule ja koe itse, mitä kaikkea nykykoulu on – voit yllättyä!

SuomiAreenassa on tarjolla tuhdisti koulutusasiaa kaikilta asteilta. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan ensi viikolla OAJ:n sivuilla. Nappaathan jo silloin ohjelmatärpit kalenteriisi!

Klikkaa itsesi mukaan myös Facebook-tapahtumaan, jonne kootaan kesän aikana runsaasti SuomiAreenan kohokohtia.

Kuva: Leena Koskela