• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Jukon puheenjohtaja valitaan ensi viikolla – OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto ehdolla

17.11.2022 - 13.26 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto on ehdolla Jukon puheenjohtajaksi. Toisena ehdokkaana on Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita. Jukon syysliittokokous valitsee uuden puheenjohtajan 22. marraskuuta.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon syysliittokokous valitsee järjestölle uuden hallituksen puheenjohtajan Helsingissä tiistaina 22. marraskuuta.

Ehdolla ovat OAJ:n puheenjohtaja, juristi, varatuomari, tanssitaiteen maisteri Katarina Murto Opetusalan ammattijärjestöstä OAJ:stä ja Upseeriliiton puheenjohtaja, upseeri Ville Viita.

OAJ pitää Katarina Murtoa erinomaisena ehdokkaana. Murrolla on juristina, neuvottelijana ja  johtajana monipuolista osaamista ja kokemusta työmarkkinaedunvalvonnasta. Murto myös haluaa kehittää Jukon toimintakulttuuria nykyistä avoimempaan suuntaan sekä vahvistaa sektoreiden välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua Juko-yhteisössä. OAJ:n edunvalvonnan kannalta Juko on keskeinen toimija, sillä suuri osa jäsenistä työskentelee kuntasektorilla.

Lue lisää OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto ehdolla Jukon puheenjohtajaksi

Hallituksen nykyinen puheenjohtaja Olli Luukkainen on ilmoittanut, että hän päättää kautensa 2022–2023 syksyn liittokokoukseen. Jukon puheenjohtajakausi on kestoltaan kaksivuotinen ja uusi puheenjohtaja valitaan nyt vuoden 2023 loppuun.

Jukolla on 11 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 35 akavalaista ammattiliittoa. Liittokokouksessa yhdistyksillä on käytössä lähes 400 ääntä, ja ensi tiistain kokoukseen on ilmoittautunut 37 kokousedustajaa.

Jäsenyhdistystensä ja liittojensa kautta neuvottelujärjestö Juko edustaa virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa 200 000:ta julkisalojen asiantuntijaa ja esimiestä.