• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Katarina Murto valittiin JUKOn puheenjohtajaksi

22.11.2022 - 17.13 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto valittiin JUKOn uudeksi puheenjohtajaksi. Hänen toimikautensa alkaa huomenna 23.11. ja kestää vuoden 2023 loppuun.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn uudeksi puheenjohtajaksi valittiin järjestön syysliittokokouksessa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto. Hän voitti vastaehdokkaansa Upseeriliiton puheenjohtajan Ville Viidan äänin 222–170.

– Olen kiitollinen kaikille minua tukeneille jäsenyhdistyksille. Kiitos myös vastaehdokkaalleni. Nyt on aika koota koko JUKO-yhteisö yhteen. On tarpeen, että JUKOn toiminnasta ja kehittämisestä käydään keskustelua. Työmarkkinajärjestelmän murros tuo yhä uusia haasteita sopimusedunvalvontaan. JUKOn tulee toimia vastuullisesti ja ennakoivasti ja käydä keskustelua tulevaisuuden työmarkkinajärjestelmästä ja eri vaihtoehdoista. Tavoitteeni on viedä JUKOn toimintaa ja toimintakulttuuria nykyistä avoimempaan suuntaan sekä vahvistaa sektoreiden välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua JUKO-yhteisössä, Murto painottaa.

OAJ kokee tärkeänä olla vahvasti mukana JUKOn toiminnassa. JUKOssa tehtävät ratkaisut vaikuttavat OAJ:n jäsenten sopimusedunvalvontaan. Murto toimii JUKOn puheenjohtajana OAJ:n puheenjohtajatehtävän ohella.

JUKOlle valitaan uusi toiminnanjohtaja

JUKOlle valitaan myöhemmin uusi toiminnanjohtaja, sillä JUKOa viisi vuotta luotsannut Maria Löfgren valittiin Akavan puheenjohtajaksi viime viikolla.

JUKO neuvottelee ja sopii noin 200 000 korkeasti koulutetun työntekijän ja esihenkilön palvelussuhteen ehdoista. Se on osapuolena sopimuksissa, jotka koskevat kaikkiaan jopa 600 000 palkansaajaa. JUKO on näin vaikuttavuudeltaan maan suurin neuvottelujärjestö.

JUKOssa on 11 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 35 jäsenliittoa.

22.11.2022 klo 17.47 Tekstistä korjattu Katarina Murron äänimäärä 222:een. 

Jaa