• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Käyttökatko Omissa tiedoissa ja Edustettavat jäsenet -palveluissa ja muissa kirjautumista vaativissa palveluissa torstaista 7.12. klo 14 lähtien. Katko kestää seuraavaan aamuun noin klo 7:ään.

OAJ tukee Maria Löfgrenin valintaa Akavan puheenjohtajaksi

12.10.2022 - 17.14 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ tukee Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn toiminnanjohtajan Maria Löfgrenin valintaa Akavan uudeksi puheenjohtajaksi. Valinta tehdään Akavan liittokokouksessa 14.11. 

Päätös OAJ:n kannattamasta ehdokkaasta tehtiin 12.10. järjestön hallituksen kokouksessa. OAJ:n hallitus on pitänyt tärkeänä, että Akavan puheenjohtajan valintaprosessin on oltava avoin ja oikeudenmukainen ja sen on kohdeltava kaikkia ehdokkaita kunnioittavasti ja tasapuolisesti. 

Tehtävään ovat asettuneet ehdolle Maria Löfgren sekä Tekniikan akateemisten TEK:n toiminnanjohtaja Jari Jokinen. He olivat OAJ:n hallituksessa haastateltavina 19.9.

Jari Jokisen vahvuuksiksi hallitus katsoi kokemuksen vaikuttamistyöstä ja muutosjohtamisesta sekä koulutuskysymyksistä.

Maria Löfgrenin eduiksi nähtiin pitkä työmarkkinakokemus Akava-yhteisössä ja vahva työelämäosaaminen. Löfgren on toiminut haastavissa edunvalvontatehtävissä vuodesta 1996. 

OAJ:n hallitus päätyi perusteellisen keskustelun ja äänestyksen jälkeen kannattamaan Löfgreniä.

– Meillä on kovat odotukset tulevalle puheenjohtajalle ja edellytämme häneltä luottamukseen perustuvaa vahvaa yhteistyötä ja avointa toimintakulttuuria, puheenjohtaja Katarina Murto toteaa.

OAJ on korkeakoulutettuja palkansaajia edustavan Akavan suurin jäsenjärjestö. OAJ:n jäsenmäärä on reilut 117 600, kun Akavassa kaikkiaan yli 600 000 jäsentä, jotka kuuluvat yhteensä 36 ammattiliittoon. OAJ:n jälkeen seuraavaksi suurimpia liittoja ovat Tekniikan akateemiset TEK, Insinööriliitto ja Suomen Ekonomit.   

OAJ:n äänimäärä Akavan liittokokouksessa on 170, kun ääniä on kaikkiaan jaossa 897. Akavan liitot saavat liittokokoukseen yhden äänen jokaista alkavaa 500 henkilöjäsentä kohti.  

Akavan puheenjohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder jättää tehtävän kesken nelivuotiskauden. Siksi uuden puheenjohtajan toimikausi kestää vain toukokuuhun 2024, jolloin Akavan liittokokous valitsee puheenjohtajan nelivuotiskaudeksi. 

Akava järjestää kaikille avoimen puheenjohtajaehdokaspaneelin 8.11. Ehdokasesittelyihin voi tutustua Akavan sivuilla.

Jaa