• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Katarina Murto selvittämään edellytyksiä päästä neuvottelemaan työmarkkinamallista

22.03.2024 - 14.05 Uutinen
Kuvituskuva

Valtiosihteeri Mika Nykäsen vasta valmistuneen raportin mukaan työmarkkinajärjestöt näkevät yhteisen sopimukseen perustuvan työmarkkinamallin muodostamisen tarpeellisena. Työministeri Arto Satonen pyysi OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murtoa selvittämään palkansaajajärjestöjen yhteiseen pöytään saamista neuvottelemaan mallista. Murto vastasi pyyntöön myöntävästi.

Työministeri Arto Satonen on tiedustellut OAJ:n ja JUKO:n puheenjohtaja Katarina Murtoa ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytköstä selvittämään mahdollisuutta, jolla kaikki syksyllä 2023 kaksikantaisiin neuvotteluihin osallistuneet palkansaajajärjestöt saataisiin saman pöydän ääreen neuvottelemaan Suomelle yhteisesti hyväksyttyä ja kestävää työmarkkinamallia.

– Kiitän työministeri Arto Satosta luottamuksesta ja pyynnöstä ryhtyä selvittämään mahdollisuuksia palkansaajapuolella päästä neuvottelupöytään työmarkkinamallista. Suhtaudun tehtävään erittäin vastuullisesti ja ratkaisuhakuisesti, Murto toteaa.

OAJ on esittänyt jo pitkään neuvotteluja työmarkkinamallista keskeisten liittojen ja neuvottelujärjestöjen kesken. OAJ ei hyväksy lakisääteistä vientimallia eikä pidä sitä myöskään järkevänä. Tavoitteena on, että työmarkkinamallista päästään neuvottelupöytään.

Jaa